ULLEVAAL (Aftenposten): Vålerenga tapte kun to ganger på hjemmebane i 2014. I fjor ble det seks tap på Ullevaal. I år ble det nederlag på direkten.

For Björn Daniel Sverrissons pangskudd halvveis i 1. omgang var nok til å sikre tre poeng i kampen som avsluttetr den første serierunden for Kjell Jonevrets vikinger.

Mathias Bringaker satte i tillegg et frekt punktum da han bredsidet inn 0-2 rett før slutt, også det i nettmaskene oppe i hjørnet. Fra skrått hold.

Aslak Falch gjorde et forsøk på å redde kanonskuddet fra Björn Daniel Sverrisson. Til ingen nytte. Foto: NTB Scanpix

Vålerrenga skapte ikke mange store målsjanser, det ble for mye nesten, men kampens største blåste Deshorn Brown over fra fem meter.Da ble Sverrissons kanonkule i krysset kampens eneste.

Over 20.000 tomme seter

VIF-trener Kjetil Rekdal fant plass til to av de seks nye spillerne han har hentet før sesongen: 23-åringen fra Hundvåg i Stavanger, Aslak Falch, voktet målet. Mens svenske Jesper Arvidsson fikk venstrebacken han er hentet for å bekle.

Moa, som er hentet hjem for å score mål og få fart på karrieren igjen etter flere sesonger ødelagt av skader, satt innpakket i vinterklær på VIF-benken. Det samme gjorde stortalentet Sander Berge som ikke fikk plass i årets første Rekdal-ellever.

"Vi er alle fra Vål'enga" dundret ut av anlegget på landskamparenaen før start. Men hvor de alle var hen, vel, ikke på fotballkamp. Mulig Oslo-folket hadde fått nok av live idrett for en stund etter VM i skiskyting i Holmenkollen. På Ullevaal sto nemlig over 20.000 seter tomme. Kun 7.500 solgte billetter, trolig langt færre fysisk til stede.

VIF hadde ballen, Viking scoret

Viking kom til kampens første avslutning etter ni minutter. Herman Stengel mistet ballen på vei frem, for n'te gang for hjemmelaget i åpningen, og gjestenes Abdisalam Ibrahim fikk av gårde noe som lignet et skudd. Aslak Falch plukket greit.

Björn Daniel Sverrisson jubler her for sitt drømmemål som ga Viking tre poeng på Ullevaal. Foto: NTB Scanpix

Vålerenga festet et lite grep om det, hadde ballen mest, dog uten å skape noe.Viking var heller ikke spesielt farlige. Før Björn Daniel Sverrisson fikk ballen på 28 meter etter 22 minutter. Et skoleeksempel på en skuddfinte, og vips var Herman Stengel i pølsebodet, og islendingen bare prikket ballen i krysset med venstrefoten. En deilig scoring. Utagbart. 0-1. Der Viking scoret bommet hjemmelaget. Som da Deshorn Brown etter 28 minutter, med full kraft, skjøt hull i stolsetene på tribunen bak Vikings mål fra fem meter. En større prestasjon å bomme enn å få ballen i nettet.

Så kom Moa og Berge

Spesielt mye mer skjedde ikke i 1. omgang. Et Vålerenga som fortsatt hadde ett bein i vinterdvalen klarte ikke å varme de trofaste fra Klanen.

Man kan vel tenke seg til hva Vålerengas trener sa til sine spillere i pausen. Men om det hjalp? Nja.

Deshorn Brown prøvde, men det ble med forsøkene. Her i duell med Vikings Karol Mets. Foto: NTB Scanpix

Deshorn Brown fortsatte å skyte. Utenfor eller det ble blokkert. Ubesluttsomt. Sløvt. Til slutt var Rekdals tålmodighet slutt. Brown ble nappet av banen med en snau halvtime igjen. Inn kom Moa.Også islendingen Elias Mar Omarsson ble kastet utpå. Til fordel for en ikke altfor synlig Daniel Fredheim Holm.

I stedet for noen umiddelbar gevinst var Viking nær ved å doble da Suleiman Abdullahi fikk ballen i føttene foran Aslak Falch.

I jakten på utligning ble også arvesølvet Sander Berge funnet verdig noen minutter. Etter 70 minutter fikk midtbanetalentet sjansen. Og det er lett å si med fasit i hånd at 18-åringen burde startet.

Game over

Tilførte VIF-laget energi, evnen til å passere motspillere med ball og en mer direkte stil.

Men det hjalp liksom ikke all verden. Vålerenga hadde på ingen måte dagen, og Moa var det ingen som så etter at kom inn.

Og da Mathias Bringaker avsluttet kvelden med å bøye inn 0-2 rett før slutt, var det slutt. Bokstavelig talt.

Tap i serieåpningen og en tynn start på året for Rekdal & co.

Hør Aftenpodden Sport hvor Vålerenga er under lupen. — Rekdal har egentlig ikke fått til noen ting i VIF: