Rosenborgs gutter jubler etter 2-0 scoring av Yann-Erik de Lanlay (nr.3 fv) i eliteseriekampen mellom RBK og Brann på Lerkendal stadion. Foto: NTB scanpix

LERKENDAL: Med Matthías Vilhjálmsson inn for Christian Gytkjær som den eneste endringen fra forrige runde, var det duket for oppgjør mot Brann.Islendingen hadde mange muligheter i den første omgangen, men klarte å finne nettmaskene i det 36. minuttet. Jonas Svensson fosset ned langs høyresiden og slo et godt innlegg som Vilhjálmsson styrte i mål med hodet.

Svake avslutninger

Kampen startet rolig, men rett før kvarteret var spilt, fikk Pål André Helland en vanvittig mulighet fra tolv meter. Vingen bommet rett og slett på ballen etter et perfekt innlegg fra venstresiden.

Vilhjálmsson kom alene mot Leciejewski etter 25 minutter, men islendingen la ballen midt på polakken. Det var ikke gått et minutt til før han fikk en ny mulighet, men heller ikke da greide spissen å sette ballen i mål.

Rett før halvtimen kjørte Daniel Braaten showet på høyresiden. To Rosenborg-spillere mistet fotfestet og Braaten slo enkelt ut til Fredrik Haugen, som bare skulle bredside ballen i målet. Haugen traff like svakt som Vilhjálmsson og Rosenborg slapp med skrekken. Like etterpå var det Yann-Erik de Lanlay som fikk muligheten. Vingen prøvde på en høy avslutning fra skrått hold, men satte ballen på feil side av nettaket.

I denne perioden skjedde det mye. Vilhjálmsson fikk enda en god mulighet, denne gangen fra tre meter. Avslutningene har ikke vært av høyeste kvalitet og Leciejewski reddet enkelt også denne gangen.

Rosenborg best i første

Selv om Brann hadde sine muligheter, var det Rosenborg som var best på Lerkendal til pause. Etter muligheten å dømme kunne det vært mange flere mål, men trønderne gikk i garderoben med 1-0. Vilhjálmsson kunne ha stått med hat-trick allerede etter 45 minutter, men gikk altså i garderoben med én nettkjenning.

Brann ut i hundre

Rett etter pause virket det som at Brann fikk en ny glød. Bergenserne fikk to kjempemuligheter før det var spilt to minutter. Først reddet André Hansen og ga bort en corner. På hjørnesparket rotet sisteskansen det til i feltet og målet var åpent. Fra skrått og kloss hold klarte ikke Sivert Heltne Nilsen å finne nettmaskene. Rosenborg var vanvittig heldige der.

Etter 52 minutter burde det stått 2-0 til trønderne. Mike Jensen, Pål André Helland og Matthías Vilhjálmsson kombinerte strålende etter at Jensen snappet ballen på midten. Helland slo et lavt innlegg som Vilhjálmsson slapp forbi seg, men danske Jensen blåste ballen himmelhøyt over målet.

De Lanlay-show

Med tjue minutter igjen på klokken bestemte Yann-Erik de Lanlay å gjøre det meste på egenhånd. Han har vært frisk i store deler av kampen og det skulle løsne til slutt. Vingen hadde to Brann-spillere på seg, men vendte vekk begge to lekende lett. Deretter brøt han innover og satte ballen i sitt nærmeste hjørne. En vakker scoring av vingen.

Helt på tampen ble Mike Jensen felt innenfor 16-meteren. Dansken tok straffen selv og satte inn 3-0 og Rosenborg slo Brann enkelt foran et nesten fullsatt Lerkendal.