Den doble olympiske mesteren fra Sotsji-OL i 2014 har hatt trøbbel med lårmuskulaturen i lang tid. Graabak fikk VM i Falun ødelagt, og måtte siden trekke seg fra verdenscuprennene hjemme i Granåsen.

— Jeg er på mange måter lenger unna svaret nå enn for tre måneder siden, sa Graabak til Adresseavisen i slutten av mai.

Omfattende testing

Lårene var fortsatt lite samarbeidsvillige, og 24-åringen sa han hadde begynt å lure på om skaden kun er et symptom på at noe annet er galt med kroppen.

Den siste tiden har Graabak vært gjennom omfattende testing.

— Resultatene er ikke optimale. Prognosene sier at jeg vil være tilbake i trening tidligst i september. Det vil si et skadeavbrekk på seks måneder, sier han i en pressemelding fra Norges skiforbund.

— Det er selvfølgelig en tøff situasjon, men sånn er realiteten. Det eneste jeg kan gjøre er å jobbe knallhardt hver eneste dag for å komme tilbake, sier Graabak.

Skal tilbake

Det samsvarer godt med signalene han ga Adresseavisen for en drøy måned siden.

— Jeg har bestemt meg for at jeg uansett skal stå rakrygget gjennom dette. Er det én ting jeg er sikker på, så er det at vi kommer til å finne en utvei og en løsning på dette til slutt. Jeg kommer til å gjøre det som kreves for å komme tilbake, og foreløpig er det ingen krise. Krise vil det først være dersom vi fortsatt ikke har funnet en løsning når høsten er kommet, og det for alvor begynner å bli kaldere i været, sa han da.

Sportssjef i kombinert, Sverre Rotevatn, minner om at Graabak er godt trent gjennom flere år.

— Det viktigste nå er at Jørgen blir hundre prosent skadefri, og at han kommer tilbake i full trening. Jørgen er den løperen på landslaget som har trent mest de siste årene, så han har en veldig solid treningsbase i bunn. Den basen er god å ha i situasjoner som denne, sier han i pressemeldingen.