24-åringen fra Hamar passer ikke inn i bildet av den blodseriøse idrettsutøveren som spiser sin havregrøt og går tidlig til sengs. I hans kjølvann følger historier om uteliv, vold og utenomsportslige hendelser. Pedersen sier han er klar over stempelet. Og tror det sitter like godt som alle tatoveringene han er utstyrt med.

— Det ryktet kommer alltid til å være der, at jeg er en «bad boy». Samtidig er det positivt at jeg har litt «bad boy» i meg. Men man lærer av feilene man gjør. Så handler det om å være smart og ikke gjøre de dummeste tingene… Jeg har blitt mer voksen, sier han.

Agenten Jack Karadas er av samme oppfatning:

— Han er mer moden nå, ingen tvil. Jeg ser litt likheter mellom Azar (Karadas, Jack Karadas’ fetter, red. anm.) og Marcus. Azar var også en villstyring da han var yngre. De er ganske like som personer, sier agenten.

Nettopp Azar Karadas har hatt mange samtaler med Pedersen i forkant av overgangen, og Azar er utpekt som en lagkamerat som kommer til å få og ta ekstra ansvar for å hjelpe Pedersen med å finne seg til rette i Bergen og Brann.

Tirsdag møtte Pedersen Rikard Norling for første gang. Svensken er selvsagt orientert om spissens fortid, men forholder seg ikke til den:

— Jeg tenker ikke på rykter. Jeg skaper min egen oppfatning av mennesker. Når jeg sitter og prater med ham, kjenner jeg at jeg snakker med et naturlig menneske. Han sier hva jeg mener og han har glimtet i øyet. Det er hva jeg ser.