Mandag ble det klart at Discovery har kjøpt rettighetene til OL i 2018, 20, 22 og 24 for over 11 milliarder kroner. Discovery eier blant annet TVNorge, som nå ligger an til å vise OL fra og med 2018 i Norge.

— Jeg tror det kommer til å bli ålreit. Det var mye skepsis da TV 2 tok over også, men jeg synes de klarte seg veldig godt i Sotsji , sier langrennsløper Sjur Røthe.

Han mener NRK og TV 2 har vært flinke til å gjøre langrennssporten interessant og spennende å se på. TV 2 har rettighetene til neste års sommer-OL i Rio de Janeiro. Før Sotsji-OL i 2014, har NRK sendt OL i Norge.

Tror på TVNorge

— TVNorge vil nok klare å lage gode sendinger også. Jeg tror de vil knytte til seg flinke folk som kan levere sendingene på en god måte, sier Røthe.

Sverre Lunde Pedersen Foto: Mike Ridewood, The Canadian Press

Skøyteløper Sverre Lunde Pedersen skal i likhet med Røthe etter alt å dømme konkurrere i vinter-OL i Pyeongchang i 2018, som blir det første på TVNorge. Både Pedersen og Røthe er opptatt av at deres sport blir vist på en god måte til det norske folk.— Jeg håper for folk flest at de får med seg mange øvelser og de store øyeblikkene. Vi får se hvordan det blir med betaling, men de store øyeblikkene håper jeg blir tilgjengelig for folk, sier Pedersen.

- Betyr mye å bli vist frem

Pedersen forventer at TVNorge kommer til å lage gode sendinger fra OL om tre år.

— De kommer nok ikke til å skusle bort en slik mulighet, sier skøyteløperen.

- Er det viktig for dere utøvere hvilken kanal dere blir vist på?

— OL i 2018 er det store høydepunktet vi trener mot. Det er betyr mye at idretten blir vist frem på en god måte, sier Pedersen.