Det oser naturlig nok av kvalitet hele veien på juleprosjektet til trønderen Gunnhild Sundli og telemarkingen Aasmund Nordstoga. Men appellen er ikke like høy og like stor hele veien.Duoen er ute på førjulsturneer på tredje året på rad. Endelig har de laget et album, også. De tolv sangene og de tre kvarterene dette varer, handler først og fremst om folkemusikk-versjoner av gamle og gode julesalmer. Felespiller Daniel Sandén-Warg spiller en dominant rolle i lydbildet, og alt av instrumenter er utført akustisk. Det organiske lydbildet gjør at musikken kommer nært lytteren.

Likevel er dette litt ujevnt som lytteopplevelse, mest på grunn av litt rare og lite appellative versjoner på sanger og salmer som «Ett barn er født i Betlehem» og «Glade jol». Men dette er i alle fall ikke glatt, polert og glamorøst. De solide folkemusikk-arrangementene er laget av Jørun Fløge Samuelsen, og stilartens nerve er i varetatt på en forbilledlig måte. Når duoen synger «Det lyser i stille grender» er det lett å se for seg den norske bygda i skjønn vinterdrakt.

Høydepunktet er nok likevel når Gunnhild Sundli kjører på med sin store og sterke stemme på «Mitt hjerte alltid vanker».