Emilie Nicolas vant Årets nykommer og Grammostipend. Foto: Carina Johansen
Øystein Greni delte ut pris til Årets nykommer. Foto: Carina Johansen
Ingrid Helene Håvik fra Highasakite mottar prisen for beste komponist. Foto: Carina Johansen
Siri Nilsen mottar prisen for Årets tekstforfatter. Foto: Carina Johansen
Admiral P på scenen i Stavanger Konserthus under lørdagens Spellemann-show. Foto: Carina Johansen
OnklP fremfører låta "Styggen på ryggen" som er nominert til Spellemann. Foto: Carina Johansen
Morten Abel vant Hedersprisen under årets Spellemann. Foto: Carina Johansen
Team Me på scenen under lørdagens Spellemann-show. Foto: Carina Johansen

Se bilder fra showet over!

STAVANGER: Erlend Ropstad var levnet størst sjanser til å ta med hjem en pris fra lørdagens Spellemann-show i Stavanger. Men venndølen måtte se at prisen i kategorien viser gikk til Ellen Sofie Hovland.

— Det var mange overraskelser i kveld. Ingen av mine favoritter vant. Jeg er fornøyd med å bli nominert, men jeg kommer sterkt tilbake, skriver Ropstad i en sms til Fædrelandsvennen etter showet.

Terje Formoe var nominert i kategorien barnemusikk, men der gikk prisen til Christine Sandtorv. Sabeltann-gründeren reiste likevel til Kristiansand med hevet hode.— Jeg har vært nominert så mange ganger at jeg vet at det er et sjansespill. Jeg trøster meg med at jeg likefullt føler jeg har laget en bra plate. Dette endrer ikke på det. Planen min er å begynne å spille konserter for voksne. Dette er første steg på den veien, skriver Formoe i en sms.

Unge sørlandstalenter

Men Sørlandet reiste ikke helt tomhendt hjem fra musikkfesten i Stavanger. Jan Bjøranger er grunnlegger og kunstnerisk leder i det klassiske ensemblet 1B1, som består av universitetsstudenter i Kristiansand, Bergen og Stavanger. I tillegg er det med yngre musikere fra kulturskoler i de tre byene. De yngste er helt ned i 13-årsalderen.

1B1 vant prisen i kategorien klassisk, for sitt album «Holberg Variations», som ble gitt ut sammen med Erlend Skomsvoll og Christian Ihle Hadland.

— Dette betyr veldig mye. For oss som ikke har fått noen priser tidligere, er dette veldig verdifullt, sier Bjøranger.- Det at dere vinner, hva sier det?

— Det sier at noen liker det vi driver med.

- En kjempemotivasjon

Utøverne i 1B1 er fra 13 år og oppover. På albumet som vant, er gjennomsnittsalderen på de 35 unge musikerne 18 år.

— For oss er det en kjempemotivasjon. Det er en anerkjennelse for det vi jobber med. Vi er veldig stolte i dag, sier Maria Selnes, som representerte musikerne.