Straffen har en minstetid på sju år. Mannen er også dømt til å betale oppreisningserstatning på 250.000 kroner til kona.

Aktor, statsadvokat Cecilie Schløsser Møller, hadde lagt ned påstand om forvaring i tolv år, med en minstetid på åtte år.

Da saken startet i Oslo tingrett i oktober i fjor, erkjente den nå 42 år gamle mannen grov mishandling av kona, samt legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter over en nidagersperiode i 2012. Omfanget av mishandlingen var så stort at aktor i tiltalen ikke tallfestet det nærmere enn til «minst hundre anledninger».

Den tidligere mesteren i en kamport benektet imidlertid kategorisk skyld etter tiltalens voldtektsposter, og hevder med styrke at sexen de hadde, alene og sammen med andre, var frivillig og basert på samtykke fra alle involverte.

Retten fant at innholdet i saken var så belastende for fornærmede at hele saken skulle gå for lukkede dører. Fra aktors side ble det dessuten argumentert med at det ville bli praktisk talt umulig å føre vitner, mange av dem har vært delaktige i gruppesex med ekteparet, hvis presse og publikum fikk være til stede i salen. Ingen utenforstående har derfor fått innsyn i bevisene som ligger til grunn for dommen onsdag. (©NTB)