KRISTIANSAND:– Rettens kritikk av sentralstyret er så knusende at jeg vanskelig kan tenke meg at forbundet som etisk korrekt kan leve med den. Jeg vil bli overrasket om de ikke anker den, sier Tumyr.

Han mener dette også er en moralsk dom over en etisk organisasjons «sjofle behandling av et menneske».

Selv om han ikke fikk medhold i påstanden om usaklig oppsigelse, oppfatter han det slik at han får rettens støtte i sin kritikk av fremgangsmåten i saken.

– Jeg har fått en behandling som har vært politisk infisert, venstresida i HEF ville ta rotta på denne Frp’eren, sier han.

Han mener saken dreier seg om prinsipper. At man skal kunne ytre seg om innvandringsssaker uten å få refs fra HEF.

– Dette var en ærekrenkelse på politisk grunnlag og i en slik sammenheng er dommen skjellsettende. Den betyr at man ikke kan beskylde noen for rasisme uten å risikere å få en dom i mot seg, sier Tumyr.

Han mener det var grovt av sine mangeårige «menighetsfrender i HEF» å påstå at det oste rasisme og menneskeforakt av avisinlegget hans.

Hva slags følelser har du for HEF nå?

De venstreorienterte elementene i forbundet har gjort det til en politisk bevegelse. I stedet for å motarbeide religionene går de inn for at muslimer skal bygge moskeer og skoler privat. Det strider mot universelle menneskerettigheter. HEF er blant de størte døråpnerne for islamiseringen va Norge, sier Tumyr.