Etter en svark start på kampen, ble keeperkjempen henvist til benken av en strålende Kristijan Jurisic. Men da det virkelig dro seg til i sluttminuttene, fikk keeperkjempen slippe til.

— Svenn var veldig klar for å prestere, men Bodø hadde gjort hjemmeleksen samtidig som han ville for mye i starten. Så kommer Kristijan (Jurisic) inn og gjør sakte men sikkert mange viktige redninger. Samtidig ser jeg på Svenn at han er revansjelysten. Derfor gambler jeg i sluttminuttene på at han blir matchvinner, og jeg prikker rett, sier ØIF Arendal-trener Marinko Kurtovic.

Og Medhus takker for tilliten med to strålende redninger, som i praksis sikret 23-22-seieren.

— Det er de redningene som avgjør kampen. Jeg kikket på ham, han var så irritert. Jeg visste at det kunne gi suksess. Men det var gambling. Og det ga suksess, gliser Kurtovic.

Slik opplevde Medhus det:

— Den første redningen gjør utrolig godt. Jeg tror faktisk det er min første redning i kampen, sier kristiansanderen.

Og i timeouten like etterpå lovet han å redde på ny - og han holdt ord.

— Det var for å gi trygghet, og vise at jeg var på banen. Også hadde jeg så lyst til å bidra. Jeg er så gammel og satte så vanvittig press på meg selv at jeg ikke hadde noe å tape, gliste Medhus - som vant.

Nå venter feiring av cupgullet.

Håndball: Bodø – ØIF Arendal 22-23

Oslo (NTB): NM-finale håndball menn tirsdag:

Bodø – ØIF Arendal 22-23 (11-11)

5985 tilskuere i Oslo Spektrum

Mål Bodø: Stig Tore Moen Nilsen 9, Binai Aziz 9, Endre Langaas 2, Børge Lund 2. ØIF Arendal: André Jørgensen Hofstøl 9, Marcus Dahlin 4, Josip Vidovic 2, Magnus Jøndal 2, Eirik Heia Pedersen 2, Per Kenny Ekman 2, Tobias Gjertsen, Sondre Paulsen.

Utvisninger: Bodø 4 x 2 min., ØIF Arendal 3 x 2 min.