Arbeid til alle var vårt mål i 2009. Det ble etablert 350.000 nye arbeidsplasser, flest i privat sektor under Stoltenberg-regjeringen. Vi har ambisjoner om å lykkes med det også i framtida, når en ny historie om Norge skal skrives.

Skattekutt som fremste satsing

Arbeiderpartiet vil ha små forskjeller mellom folk og rettferdig skatt. Dagens regjering har skattekutt som sin fremste satsing. Kostnadene ved å drifte ett sykehjem (bildet) i ett år med ca. 50 plasser koster rundt 50 millioner. Regjeringen velger å bruke så mange penger hver dag på skattekutt til de som trenger det minst. 5 kroner dagen til de fleste, 2100 kroner dagen til de 1000 rikeste i Norge.

Les også:

Regjeringen innfrir ikke egne løfter. Bompenger forsvinner ikke. Sykehusene får ikke det som ble lovet. Byråkratiet vokser. Den klart største satsingen er skattekutt, mens egenandeler til kronisk syke økes, dagpenger til arbeidsledige og språkopplæring for innvandrere kuttes. Fagforeningsfradrag reduseres, skatteinntekten til mange kommuner går ned. Dette er politiske valg som flytter de største pengene fra fellesskapet til noen få som har mye fra før.

Mer enn 2000 nye ledige

Likevel snakker regjeringen lite om sitt største politiske valg. Fasiten er at arbeidsledigheten er den største siden 1993. Ungdomsledigheten er på snart 10 %. I forrige uke ble mer enn 2000 nye ledige.

Les også :

Arbeidsledighet er krise for den det gjelder. Men også for fellesskapet i form av tap av inntekter, kompetanse og erfaring som forsvinner. Løftene om skattekutt i bytte mot nye arbeidsplasser er ikke innfridd. Mens 50 millioner forsvinner ut av felleskassa hver dag, mister 50 nye jobben. De bekymrer seg for om de får jobb, hvordan det skal gå med barna, regningene, leiligheten, og om de må flytte. Arbeiderpartiet setter arbeid til alle, ikke skattekutt, først.