Forliket gjelder først og fremst Uber-sjåførene i delstatene California og Massachusetts. Sakssøkerne i et gruppesøksmål har hevdet at Uber-sjåfører er ansatte og dermed har rett på refusjon av utgifter. Konflikten har vekket stor interesse i Silicon Valley, der flere selskaper driver samme forretningsmodell som Uber.

— Risikoen for å tape saken ble for stor for sjåførene. Det er imidlertid ingenting i forliket som hindrer et fremtidig søksmål, eller som hindrer det amerikanske arbeidstilsynet fra å bestemme at sjåførene skal anses som ansatte, sier sjåførenes advokat Shannon Liss-Riordan.

Uber gikk med på å endre noen praksiser, blant annet retningslinjer for å deaktivere profilene til sjåfører, skriver direktør i selskapet, Travis Kalanick, i et blogginnlegg.

Tidligere i februar inngikk selskapet et forlik på 208 millioner kroner etter å ha blitt saksøkt av byene Los Angeles og San Francisco. Da handlet saken om at Uber hadde lurt kundene om bakgrunnssjekken av selskapets sjåfører. Dessuten var sjåførene i San Francisco anklaget for å skysse til og fra flyplassen uten autorisasjon. (©NTB)