— Det blir det samme konseptet som i fjor, med tradisjonelle norske julesanger med innslag av soul og gospel. Det blir mange nye sanger, og vi har gjort noen forandringer i bandet, slik at lydbildet blir litt annerledes, sier Sissel Kyrkjebø til Fædrelandsvennen.

Hun er i Kristiansand for å promotere julekonserten hun skal ha i Kilden 9. og 10. desember. 13 byer skal besøkes i Norge og Sverige i løpet av turneen. Kyrkjebø har sagt ja til at Fædrelandsvennens lesere kan sende inn ønsker til konserten.

Send inn ditt ønske

Har du et ønske til julekonserten? Send det til julekonsert@fvn.no .

Ønsket må være en julesang, eller en sang som var på repertoaret på fjorårets konsert. Fristen for å sende inn ditt ønske er 1. oktober.

Den sangen som blir mest ønsket, blir sunget på konserten.

- Hjemmekjær

Med seg på turneen har Sissel Kyrkjebø sin faste pianist Per Kolstad fra Kristiansand. De begynte å jobbe sammen da hun var 16.

Sissel Kyrkjebø sang for et fullsatt Kilden jula 2013. - Vi hadde det veldig godt i Kilden. Det var en veldig hyggelig kveld, og det virket som om folk likte gospelinnslagene, sier Kyrkjebø om fjorårets konsert. Foto: Torstein Øen

— I begynnelsen reise vi rundt mye bare vi to, og jeg var veldig hjemmekjær. Jeg likte meg best hjemme. Men Per, han er en livsnyter. Han sa at jeg måtte nyte de stedene jeg besøkte, om det så var Berlin eller Svolvær. Dette er noe jeg har tatt med meg videre.I 2009 giftet Sissel Kyrkjebø seg med Ernst Ravnaas fra Sørlandet. Artisten er mer tilbakeholden når det gjelder å snakke om ekteskapet, men sier at det er klart at hun er mer på Sørlandet etter at de ble sammen:

— Jeg liker meg veldig godt i Kristiansand, også er det jo flere musikere her også. Det hender også at jeg drar til Kristiansand for å øve sammen med Per i stedet for at han kommer til Oslo.

Gåsehud og julestemning

I fjor kom 4000 mennesker for å høre «Sissels jul» i Kilden. Fædrelandsvennens anmelder Gunn-Hilde Erstad trillet terningkast fem for konserten:

— Det å høre en fullsatt konsertsal synge «Silent Night/Glade jul», gav både gåsehud og litt julestemning. Sissel har en flott utstråling på scenen, og deler både glade og triste historier med oss.Kyrkjebø likte seg godt i byens nye storstue:

— Vi hadde det veldig godt i Kilden. Det var en veldig hyggelig kveld, og det virket som om folk likte gospelinnslagene.

Mye latter

I år som i fjor har hun med seg tre korister fra New York, Capathia Jenkins, Vaneese Thomas og Darryl Tookes. Allerede i august var de i Oslo for å øve til konserten.

— Når koristene kommer til Norge i slutten av november, har vi bare to dager å øve sammen før vi skal ut på turné, så derfor måtte vi øve på repertoaret såpass tidlig, forklarer Kyrkjebø.

— Jeg hadde så vondt i magen etter de dagene. Vi lo så mye sammen!

- Fantastisk pianist

Kyrkjebø må også skryte av Per Kolstads musikalske ferdigheter:

— Han er en fantastisk pianist! Han var med og øvde med koristene, og noen ganger kan han bare sitte og spille, slik som Per gjør. Koristene har så mye musikalitet i kroppen og måtte bare gå bort for å klemme han fordi de syntes at det var så fint.- Nå har du både øvet inn sanger i sommer, og gjør promoteringsintervjuer i september. Blir du lei av jula når den endelig kommer?

— Nei, overhodet ikke. Grunnen til at jeg gjør julekonserter er at jeg synes at det er givende på mange plan. Det jeg gjør er at jeg setter de norske julesangene inn i et globalt perspektiv ved å blande dem med soul og gospel.