— Det er ingen fare for at jeg skal slutte å ha sterke følelser, men jeg har lært meg å bli bedre til å akseptere ting som de er. Jeg kan ikke fortsette å straffe meg selv for ting som allerede er over, sier Marte Wulff.

Og med det går hun rett til kjernen av sine nye låter, hvor det handler mye om denne aksepten. «Hvis det plager deg, hvorfor tar du det med deg da?» synger hun i den nyeste singelen «Herje fritt», som allerede er på radio og slippes for publikum 4. mars.

— Min forrige plate handlet mye om en liten livskrise. Når man gjør ville valg og snur opp/ned på livet sitt, så er det mye som henger igjen. Men jeg har fått mye ut av det også, jeg har fått utvidet perspektivet på grunn av det, sier Wulff.

Ro

Hun mener folk ofte har en tendens til å dvele ved valgene de har tatt, i stedet for å komme seg videre i livet.

— Folk lider ofte fordi de tror at de kan kontrollere verden, at alt ordner seg hvis man tar det riktige valget. Men man har ingen kontroll over noe som helst. Vi aner ikke konsekvensene av valgene vi tar, og det er ingen vits å gå tilbake og piske seg selv for det etterpå, sier hun.

Wulff ga i 2014 ut albumet «Utlengsel», som hun spilte inn sammen med Kristiansand symfoniorkester. På den plata synger hun mye om lengselen hun opplevde etter å ha flyttet til København med sin daværende kjæreste.

— Jeg føler en annen ro nå enn tidligere. Det er deilig, og da er det ikke så farlig å gå inn i disse sangene, sier 35-åringen.

Radio

Kristiansanderen Wulff fikk sitt gjennombrudd med låten «Carousel (of Love)» i 2006. I 2010 begynte hun å skrive på norsk. Etter det noe mindre tilgjengelige albumet i 2014, er hun tilbake i sitt vanlige terreng.

— Jeg er glad i god popmusikk. Jeg har forsøkt å gjøre dette albumet tidløst, for det er mye som er i tiden akkurat nå, som elektronisk musikk eller ting som er veldig retro. Det forandrer seg hele tida. Jeg har forsøkt å bare la låtene komme naturlig.

— Jobber du bevisst for å få låtene radiovennlige?

— Jeg vil jo at folk skal få høre musikken min, men jeg tenker ikke over det når jeg sitter og skriver. Jeg leter etter noe jeg selv liker. Noe som appellerer til meg. Det kommer ganske lett til meg, sånne melodier. Men det er ikke sånn at radio betyr alt for en artist. Jeg har hatt masse låter på radio, men jeg har for eksempel ikke fått spilt så mye live som jeg gjerne skulle gjort.

Gitar

Wulff har tidligere skrevet og fremført låtene sine på piano. Nå har hun lært seg å spille gitar. Det gir en litt annen tilnærming.

— Det er annerledes fordi jeg må gjøre mine ting enklere, og det gir mer rom til bandet. Det er begrenset hva jeg kan få til på gitar, det blir andre akkorder, andre tonearter, og jeg må være litt mer innovativ når det gjelder melodier, sier hun.

Wulffs nye, selvtitulerte album, kommer 22. april.