Prince ble funnet død i sitt hjem utenfor Minneapolis i 21. april. Først seks uker senere offentliggjøres prøvesvarene som bekrefter hva som tok livet av den 57-årige superstjernen.

Prince døde fordi han ved et uhell tok en overdose av det reseptbelagte legemiddelet fentanyl, heter det i obduksjonsrapporten som setter punktum for ukevis med spekulasjoner.

Fentanyl er et syntetisk opioid som er opptil 50 ganger sterkere enn ren heroin. Prince håndterte selv legemiddelet, men det uklart når han tok den dødelige dosen, opplyser det rettsmedisinske instituttet som står bak rapporten.

Musikeren Prince ble funnet død i heisen i hjemmet sitt i delstaten Minnesota. I obduksjonsrapporten står det at Prince var ikledd en svart skjorte, bukser og en lue da han ble funnet død i heisen. Også undertøyet og sokkene var svarte.

Det er uklart hvorvidt Prince hadde fått noen resept på fentanyl, ifølge Minneapolis Star Tribune. Kilder tett på etterforskningen opplyser at de undersøker hvordan 57-åringen har fått tak i legemiddelet. (©NTB)