16. juni 2011. Det var datoen Strømsgodset tapte sin forrige hjemmekamp i eliteserien, den gang 0-1 mot Molde. Tre år, en måned og tre dager senere, 19. juli 2014, tapte den regjerende seriemesteren en ny kamp på eget gress i ligaen.

De fleste forventet at drammenserne på ny skulle unngå tap på Marienlyst mot Vålerenga, men gjestene fra Oslo ville det annerledes. De sjokkerte David Nielsens mannskap fra start i første omgang.

For etter 14 minutter kombinerte Vålerenga seg nydelig gjennom Godsets forsvar. Rasmus Lindkvist ble spilt fri på hjørnet av 5-meteren og la ballen lavt inn til Ghayas Zahid, som skled ballen i mål til 1-0

Bare tre minutter senere fikk VIF dødball. Toppscorer Vidar Örn Kjartansson løpte seg fri i feltet og satte umarkert inn 2-0 foran et målløst Drammens-publikum.

— Det deilig å score igjen. Dette var et bra resultat, sa Kjartansson til C More etter kampen. (©NTB)