— Til sammen danner stortingsbygningen og de 19 juletrærne en symbolsk enhet mot slutten av jubileumsåret 2014, sa stortingspresident Olemic Thommessen i sin tale til de frammøtte på Eidsvolls plass, som har sitt navn nettopp fra Riksforsamlingen på Eidsvoll i 1814. Grunnlovsjubileet har vært feiret gjennom hele året over hele landet, og mandag fikk mange også oppleve avslutningen av festen. Publikum var invitert til førjulsarrangement i og rundt stortingsbygningen, der de i tillegg til tale ved stortingspresidenten også fikk høre Sølvguttene synge.

En utendørs fotoutstilling er i tillegg åpnet om Stortingets historie på Wessels plass, og publikum er invitert til åpne omvisninger i stortingsbygningen for å se den originale Grunnloven.

— Grunnlovsjubileet har vært en samling om våre felles røtter og om den historien som har formet fellesskapet vårt. Og fremfor alt tror jeg det har vært en feiring av de grunnleggende verdiene som samfunnet vårt er bygd på, sa stortingspresident Thommessen. (©NTB)