— Det er nok beviser il å fastslå at det har vært en stor, men kontrollert brann på søppelplassen i Cocula, sier Ricardo Damian Torres, som jobber med etterforskningen av den mye omtalte forsvinningssaken fra høsten 2014. Eksperter sier minst 17 lik er brent på stedet, og Torres sier ytterligere undersøkelser skal fastslå om alle de 43 studentene kan ha blitt brent på plassen, som ligger ved byen Cocula i delstaten Guerrero.

Myndigheten sier det er her likene etter av studentene endte opp etter at de ble bortført fra Iguala, som ligger i nærheten, 26. september 2014. De pårørende har gått kraftig ut mot den offisielle forklaringen på hva som skjedde. Tidligere undersøkelser har fastslått at det ikke var mulig at alle studentene ble brent i Cocula. En advokat som representerer familiene til de drepte, sier de ikke har sett den nye rapporten og ikke kan uttale seg om den.

Studentene forsvant etter å ha kapret flere busser i Iguala. Det er bevis som tyder på at de ble stoppet av politiet før de ble overlevert til et lokalt narkotikakartell. Fire måneder senere kom myndighetene opp med en forklaring de omtalte som «den historiske sannheten», som konkluderte med at alle studentene var døde og at de var blitt brent på søppelfyllingen i Cocula. De brente likrestene skal deretter ha blitt kastet i en elv i nærheten. Motivet for drapene ble oppgitt å være at narkotikakartellet trodde noen av studentene tilhørte en rivaliserende bande. (©NTB)