Hvordan vil du beskrive stilen du har hjemme?

— Det føles som om jeg har vært gjennom utallige trender i interiøret mitt. Jeg husker at det var vanskelig å holde seg til bare en trend av gangen, for jeg var liksom ikke bare det ene eller det andre i stil. I dag vil jeg tørre å si at jeg har landet litt og blitt tryggere på min egen interiørstil. Jeg velger det jeg liker og mikser moderne med skandinavisk og klassisk.

Hva er et hjem for deg?

— Vi flyttet inn i huset vi bor i nå, for snart tre år siden. Da var jeg klar i min tale på at her skulle jeg gjennomføre med både moderne, basic og minimalistisk stil. Sånn ble det ikke, for det var ikke noe følelse av et hjem i det. Jeg måtte fylle på med noe som gav oss ro og følelsen av hjemme. I interiøret ville det si synlige familiebilder, flere fargekombinasjoner, myke tekstiler i form av puter og pledd og å bruke ting fra vår egen historie, i små stilleben. Det skulle være godt å komme hjem! Resten gjorde vi selv, som familie. Vi har sammen skapt minner, som gjør at huset er blitt et hjem.

Hva inspirerer deg når det gjelder innredning?

— I dag er inspirasjonskildene så enormt mange! Det finnes utallige blogger, magasiner, tv-programmer og nettsider med interiørinspirasjon. Jeg bruker mange timer i uka på Instagram, Pinterest og leser i ulike interiørblader. Jeg henter også mye inspirasjon ved å bli invitert inn i ulike hjem. Det er kjempespennende å se hvordan andre har det og hvilke løsninger de har kommet frem til i de ulike sonene et hjem er delt inn i.

Sofaen i stua er en av Reates favoritter i hjemmet.

Hva er det morsomste med interiør?

— Det morsomste med Interiør må jo være det å tørre! Jeg elsker å mikse design med møbler fra Ikea, gammelt med nytt, og stiler på kryss av hverandre. Når dette fungerer sammen, er det vanvittig moro. Lommeboken min bestemmer og utfordrer, og det liker jeg. Når jeg ser et designhjem, der alt stemmer og er korrekt innredet, men sjelen og kreativiteten mangler, blir jeg bare lei meg. Interiør handler om følelser for meg, og det ligger mye skjult i detaljene.

Hvilken farge ville du malt hvis du skulle fornye ett av rommene i boligen din?

— Her burde jeg svare en mørk, matt farge for det er i vinden, som jeg selv har svevet i lenge. Men jeg ville malt stuen vår helt hvit. Ikke noe blandet med andre toner, men klar hvit. Vi har en stor og lys stue, med mange vinduer, og jeg er helt sikker på at møblene vi har ville funnet seg enda mer til rette med hvit, enn den beigenyansen vi har i dag.

Hva har du hjemme som gjenspeiler personligheten din?

— Jeg er aktiv og setter pris på naturen, i form av søndagsturer med familien og venner, men aller helst alene med tursko eller løpesko snøret godt fast. Uavhengig av trender, vil det nok alltid finnes elementer fra naturen hos meg. Det å være sosial, ha venner på besøk og å nyte tid sammen med familien, er en stor del av meg og min personlighet. Så derfor finnes det stilleben med levende lys, myke tekstiler som pledd og puter i umiddelbar nærhet!

Hva er ditt favorittmøbel?

— Det er veldig vanskelig å avgjøre en favoritt og jeg kjenner at jeg må velge to! Jeg er overbegeistret over vår sofagruppe fra Ikea. Modellen Kivik passer perfekt inn der hvor den står, og krever lite oppmerksomhet med sitt enkle og stramme design. I dag er den sandfarget, men jeg nyter tanken på at den enkelt kan bytte utseende i form av tekstur og farge. Jeg er også blitt så utrolig glad i våre skinnstoler fra Hjellegjerdet. Mye på grunn av designet og fargen på skinnet vi har valgt. Det hjelper også på at de står godt plassert på favorittplassen i huset, foran peisen.

Hva kommer aldri inn i ditt hjem, og hvorfor ikke?

Er det en ting jeg har lært meg, så er det og aldri si aldri! Uansett hvor trygg jeg er på min egen stil i dag, og hva jeg liker og ikke liker, er jeg fremdeles lett påvirkelig. Men hvis jeg måtte si en ting, som er til stor fortvilelse hos mannen, er det nettopp hans store, gamle høytalere. Jeg klarer ikke tanken på de høye, svarte kassene ruvende i noen av rommene vi har i huset.

Hva ønsker du deg til hjemmet ditt akkurat nå?

— Vi har bestemt oss for at det neste som kommer inn i huset vårt, må bli et nytt kjøkken.