Tre dager etter at australierne gikk til valgurnene, er det fortsatt uklart hvem som skal styre landet framover. Valgkommisjonen teller stemmer så raskt den kan, men enn så lenge ser verken Turnbulls koalisjonsregjering eller Labor ut til å sikre seg nok mandater til å få flertall i parlamentet.

Med 79,5 prosent av stemmene telt opp har den liberal-nasjonale koalisjonen sikret 68 av de 76 setene som kreves for flertall, ifølge kringkasteren ABC. Labor har 67, og fem mandater går til mindre partier eller uavhengige, mens ti av setene ikke er avgjort.

Shorten sier det er for tidlig å anslå om Labor klarer å danne regjering, men uavhengig av resultatet mener han Turnbull fra Det liberale partiet bør gå av.

— Han har skrevet ut valg på bakgrunn av et ønske om stabilitet, men han har levert ustabilitet. Hans eget parti vet at han ikke takler jobben, sier Shorten til ABC.

— Så han sa det? Da kunne han åpenbart ikke komme på noe bedre å si, lød Turnbulls svar på kritikken da han møtte pressen utenfor huset sitt i Sydney tirsdag formiddag. Han la til at han ikke tar imot råd fra en leder i opposisjonen. (©NTB)