En kopi av de britiske reformkravene som skal lede til en folkeavstemning om hvorvidt de skal beholde sitt EU-medlemskap sirkulerer i Brussel i de tidlige morgentimene torsdag. Dokumentene antyder at Storbritannias statsminister David Cameron slett ikke er sikret medhold i sine høye krav til EU, melder The Guardian.

Ethvert forslag til å endre traktaten er skrevet i hakeparenteser — et verktøy brukt under internasjonale forhandlinger for å markere at det ikke er enighet om saken.

Dokumentene bekrefter at EU-president Donald Tusk har mislyktes i å samle europeiske ledere til enighet om reformforslag som skal legges til i Lisboa-traktaten.

Kopien tilsier at partene heller har glidd lengre fra hverandre enn å ha nærmet seg en løsning. Frankrike er urolig over britenes ønske om å vedta spesielle økonomiske regler for London, og det er satt hakeparentes rundt forslaget om separate regler for land i og utenfor eurosonen.

Cameron må først og fremst få med seg sør- og østeuropeiske land på å begrense EU-arbeideres tilgang til visse velferdsgoder i Storbritannia. En slik avtale blir trolig så spesifikk for det britiske systemet at den kun vil gjelde der. (©NTB)