Ordfører i Grimstad, Kjetil Glimsdal (KrF) Foto: Kjetil Reite

— Det er veldig hyggelig. Når man melder seg på et slikt program der det bare er tidligere idrettsutøvere som konkurrerer, vil man jo gjøre det best mulig, sier Thor Hushovd på telefon til Fædrelandsvennen.

Lørdag vant han finalen i «Mesternes Mester». Programmet ble spilt inn i Monaco i fjor, der Hushovd bor. Til nå har Hushovd måttet holdene kortene tett til brystet om seieren.

- Spennende

I finalen møtte Hushovd Vibeke Skofterud og Andreas Håtveit. De måtte gjennom tre konkurranser. Først røk Vibeke Skofterud ut, før det sto mellom Hushovd og Håtveit til slutt. I siste konkurranse måtte de to konkurrentene bære store esker og forsere flere hindre for å åpne en kodelås og tenne på et tau med parafin.

Thor Hushovd vant "Mesternes Mester" i 2016. Foto: Roy Darvik

— Det var spennende, og da det virkelig stod om seieren tok det ikke så lang tid, sier Hushovd.Hushovd beskriver de to andre som sterke konkurrenter:

— Begge er sterke konkurrenter. Andreas er som jeg spådde på forhånd en allsidig utøver. Vibeke er en skikkelig tøffing.

- Hyggelig gjeng

Hushovd synes det var fint å få de andre deltakerne hjem til Monaco.

— Det var en veldig hyggelig gjeng som koste seg på tur. Det var det viktigste, sier han.

Men det har ikke bare vært kos, og Hushovd beskriver øvelsene som beinharde. Spesielt i en av konkurransene i semifinalen, der han skulle hoppe over og under så mange hinder som mulig.

— Jeg åpnet som om jeg fremdeles var aktiv syklist. Jeg gikk på en skikkelig smell, for jeg har ikke trent intervaller på ett år. Jeg har ikke vært så sliten siden jeg var aktiv syklist, sa han i første semifinale.

To mestere fra Grimstad

Dag Otto Lauritzen var den første som vant «Mesternes Mester» i 2009, og hadde på forhånd stor tro på at Thor Hushovd ville vinne.

— Thor har styrke, utholdenhet og stahet. Han er dedikert, fokusert og har kondisjon. Han har alt som skal til for å vinne, sa Lauritzen til Fædrelandsvennen i forkant av finalen.

Nå har Hushovd sørget for nok en «Mesternes Mester»-seier til Grimstad. Det synes ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) er stor stas:

— Det er veldig gledelig. Jeg har fulgt med på programmet, og har hatt en fornemmelse av at han ville gjøre det godt. Særlig gjennom semifinalene fremsto han som det sterkeste kortet, sier han til Fædrelandsvennen.

«Mesternes Mester» har hatt gode seertall denne sesongen. 1,8 millioner nordmenn så premieren 2. januar. Thor Hushovd selv mener det handler om feelgood-stemningen i programmet, og at det er noe som både barn og voksne kan se på.