Lederen i Stortingets utenriks— og forsvarskomité mener regjeringen skyver regningen foran seg etter først å ha skyldt på forgjengerne for å ha underfinansiert Forsvaret, skriver VG.

— Regjeringens frist for å få behandlet saker i Stortinget før sommeren, gikk ut 29. april. Regjeringen skyver nå regningen foran seg og over stortingsvalget i 2017, sier Huitfeldt. Hun frykter et forsvarsbudsjett til høsten uten de midlene som kreves for å ruste opp Forsvaret til å møte dagens sikkerhetssituasjon.

— I 2012 sa Ine Eriksen Søreide at Høyre ville sørge for økt operativ evne i Forsvaret. I stedet sa forsvarssjefen i sin årsrapport i vår at den operative evnen er svekket fra 2014 til 2015. Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) svarer via sin politiske rådgiver i en epost at planen er under ferdigstillelse i regjeringen:

«Regjeringen vil legge fram en langtidsplan som medfører et betydelig løft for Forsvaret og landets forsvarsevne. Regjeringen har konsekvent holdt seg til samme budskap hva gjelder fremleggelsen av planen: Den vil bli oversendt Stortinget i vårsesjonen. Det står fortsatt ved lag, og det har ikke vært noen endring i dette».