— Dette er en sterk og viktig historie om ekstremisme og likegyldighet til ekstremisme, sier teatersjef Birgit Amalie Nilsen til Fædrelandsvennen.

- Favorittmusikal

— Med KSO og den fantastiske musikken til Oscar Hammerstein kommer dette til å bli en stor opplevelse for alle som er glade i denne musikken. «The Sound of Music» er min favorittmusikal, og den første musikalen som jeg lærte meg alle replikkene og sangene til, sier Nilssen.

I fjor høst gjorde Maria Arredondo, Torstein Sødal og Sverre Anker Ousdal stor suksess med konsertversjonen av «The Sound of Music» i Kilden. Nilssen vil ikke røpe om det blir et gjensyn med Maria Arredondo og co, men sier følgende:— Jeg kan ikke røpe rollelisten ennå. Det jeg kan si er at dette er en ny versjon som skal bygges opp og fremføres i full skala.

- Blir det likt originalen?

— Det er originalen vi skal sette opp. Det blir ikke noen oppdatert til vår tid, med å bytte ut nazismen med IS, men overføringsverdien er stor til de ekstreme miljøene som finnes i dag.

Audition

«The Sound of Music» er en amerikansk musikal som er skrevet av Richard Rodgers og Oscar Hammerstein II om den klosterutdannede, foreldreløse Maria Rainer, som blir guvernante for enkemannen kaptein Georg von Trapp sine syv barn. Da krigen bryter ut blir kapteinen innkalt til å møte opp i Bremerhaven for å tjene Tyskland. Familien rømmer opp i fjellene og over grensen til Sveits, for å slippe unna nazistene.

Musikalen ble oppført for første gang på Broadway i 1959. I 1965 kom filmen med Julie Andrews i hovedrollen.

I en annonse i Fædrelandsvennen 20. mai, søker Kilden etter barn og ungdom i alderen 6 - 19 år som kan være med i forestillingen. Audition vil bli holdt 6. og 7. juni.