De tolv ytterliggående bosetterne vil ikke få lov å sette sin fot på Vestbredden i opp til ett år for å hindre hærverk og angrep mot palestinere og den israelske hæren.

Hæren sier i en uttalelse at de tolv har vært innblandet i voldelig virksomhet mot palestinere og israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden.

De tre kommer fra en bosetning og en ulovlig utpost i området sør for Nablus, ifølge Israels politimester Micky Rosenfeld.

Jødiske ekstremister sto mot slutten av fjoråret bak en serie angrep som hevn for at israelske militære fjerner de ulovlige utpostene de bygger rundt om på Vestbredden.

To var angrep på palestinske moskeer, ett på en israelsk base ved Nablus og ett mot bilen til en israelsk offiser. Etter nyttår har de satt fyr på to biler i Øst-Jerusalem. Det er ikke klart om de tolv var involvert i disse angrepene.

Statsminister Benjamin Netanyahu sa i desember at regjeringen hadde satt i gang en rekke tiltak for å hindre nye angrep og hærverk.

Israel har bygd over 100 bosetninger på den okkuperte Vestbredden, som verdenssamfunnet anser for å være ulovlige. I tillegg har ytterliggående bosettere bygd mange utposter som også betraktes som ulovlige av Israel. (©NTB)