Koptiske kristne feiret sin julaften fredag, og de militære makthaverne deltok på den koptiske midnattsmessen i Abbassiya-katedralen i Kairo natt til lørdag.

Sikkerhetsoppbudet ved Egypts koptiske kirker var omfattende, og en rekke soldater og politifolk passet på utenfor kirkene. Det er rettet blodige angrep mot egyptiske kirker i forbindelse med jule — og nyttårsfeiringen tidligere.

Islamistiske ledere har lovet å delta i arbeidet for å beskytte kopternes julefeiring, og årets markering hadde lørdag blitt gjennomført uten problemer.

Midtøstens største kristne befolkning er bekymret for utviklingen i Egypt etter president Hosni Mubaraks fall og islamistpartiers stadig sterkere posisjon.

Landets to største islamistiske partier sa lørdag at de har til sammen har fått over 62 prosent av stemmene i tredje runde i valget til ny nasjonalforsamling i Egypt.

Det muslimske brorskaps Frihets- og rettferdighetsparti sier det fikk en oppslutning på 35,2 prosent, mens salafistenes parti Al-Nur sier det fikk 27 prosent.

Det egyptiske valget holdes i flere omganger, og det er arrangert tre valg til nasjonalforsamlingens annetkammer. Valget til førstekammeret, shurarådet, skal innledes 29. januar. Innen 30. juni skal det så holdes valg på ny president. (©NTB)