ARENDAL: Tirsdag fikk lederen av Aust-Agder AUF møte en av Norges mest populære politikere på hans sommersted i Kilsund utenfor Arendal.

— Jeg skulle likt å se at det hadde skjedd i et annet land, sier Sunniva Folgen Høiskar til Fædrelandsvennen.

Og Jonas Gahr Støre selv var godt fornøyd med middagen.

«Sunniva i AUF Aust-Agder fikk orden på diskusjon om utenrikspolitikk og annen politikk på min veranda. Sommeren kan knapt bli bedre!», twitret han på sin profil tirsdag.

En drøm

Historien startet i fjor høst da den da 16 år gamle AUF-eren la ut en twittermelding om sitt store idol. Sunniva Folgen Høiskar beskrev en drøm om et møte med Støre på brygga i Kilsund.

— I drømmen inviterte jeg meg selv på middag på hytta hans, sier hun.

Hun sperret øynene opp da utenriksministeren litt senere svarte henne på twitter. Han syntes middagsinvitasjonen var en god idé.

— Jeg hadde aldri trodd at han fulgte en 16-årig jente på twitter, sier Sunniva Folgen Høiskar.

Diskuterte politikk

Via utflyttede lokale AUF-ere i Oslo ble det organisert en middag, og i dag tok altså utenriksministeren imot Sunniva på hytta. Sammen med henne var 11 andre AUF-ere fra Aust-Agder.

— Vi diskuterte masse utenrikspolitikk i tre timer. Han er definitivt mitt største forbilde, sier Sunniva Folgen Høiskar.

Selv er hun veldig interessert i konflikten mellom Israel og Palestina.

- Og her deler du og utenriksministeren syn?

— Vi er enige om at situasjonen ikke er holdbar, problemet er hvordan man skal løse den. Det var veldig interessant å høre han snakke om dette. Han kjenner jo menneskene som er involvert, sier Sunniva Folgen Høiskar.