Torsdag opplyste republikaneren Doug Lamborn i Kongressen at etterretningstjenesten i forsvaret har konkludert med at det er «moderat sannsynlighet» for at nordkoreanerne har evnen til å avfyre en ballistisk atomrakett, men at den trolig vil være upålitelig.

Men senere torsdag kveld sa en talsmann for Pentagon at det er unøyaktig å si at USA mener Nord-Korea har vist at de er i stand til å avfyre en rakett med et kjernefysisk stridshode.

Lamborn sa i en høring at etterretningstjenesten Defence Intelligence Agency (DIA) kom til denne konklusjonen i en rapport i mars. Det meste av rapporten var hemmeligstemplet, og det skulle også opplysningene Lamborn torsdag gikk ut med ha vært, sier en tjenestemann til Reuters.

USA er overbevist om at Nord-Korea ennå ikke et kjernefysisk stridshode til en ballistisk rakett som kan nå amerikansk territorium. En ballistisk rakett kan i motsetning til en krysserrakett ikke styres helt fram til målet.

USA ber nå Kina innstendig om å bruke all sin innflytelse for å hindre Nord-Koreas destabilisering av Korea-halvøya. (©NTB)