SØGNE: – Vi er sjokkerte over responsen sangen vår har fått. At den skulle nå ut til så mange hadde jeg aldri trodd, sier Elisabeth Tofteland Pettersen (14).

Se videoen øverst i saken.

9. klassingen fra Tinntjønn skole i Søgne kom opp med ideen om å lage en sang til Justin Bieber etter norgesbesøket hans i fjor. Innspilling ble en realitet og siden låta ble lagt ut på YouTube 1. april har den fått 145.000 treff og 1700 kommentarer.

– Det er helt vilt! Beliebers i flere land gir tilbakemeldinger og sier at de liker sangen. Det er veldig gøy at så mange har hørt den, sier 14-åringen.

GLAD I JUSTIN: – Jeg liker både musikken, personligheten og smilet til Justin Bieber, sier Elisabeth Pettersen som har flere plakater av sitt store idol på veggen på soverommet. Foto: Sondre Steen Holvik

Fikk hjelp av fans

Låta har fått navnet «Our Kidrauhl Lyric», en tittel bare beliebers forstår hva betyr.

– Kidrauhl er brukernavnet Justin Bieber hadde da han la ut de første sangene på YouTube. Det var slik fansen oppdaget ham før han ble kjent, forteller hun.

Teksten har hun laget sammen med Facebook-venninnen Tiril Johnsen fra Harstad. De har også fått innspill på e-post fra andre fans.

– Vi la ut etterlysning på hjemmesiden til Norske Beliebers hvor vi spurte om det var flere som ville bidra. Dette er vår takk til Justin for det han gjør for oss, og vi tenkte det var fint å ha flere med, sier hun.

De er til sammen seks beliebers som synger på låten som er spilt inn i Studiolab i Oslo. Tidligere Idol-deltaker Tommy Fredvang har laget melodien og produsert låta sammen med kompisen Stian Hansen.

Elisabeths stemme kan du høre aller først i sangen, samt på alle refrengene.

DUFTEN AV BIEBER: Elisabeth har begge Justin Beieber-parfymene, alle platene og bøkene han har skrevet, samt et bilde med kopi av autografen. – Jeg har to eldre brødre og de skjønner ikke fascinasjonen. De kan være litt ertete, forteller 14-åringen. Foto: Sondre Steen Holvik

– Et crush

– Justin Bieber betyr veldig mye for meg. Er jeg lei meg, så hører jeg på musikken hans og føler meg bedre.

– Hva er det som er så spesielt med ham?

– Han er utrolig flink til å synge og har en nydelig stemme. Han er også jordnær, veldig vennlig mot Beliebers og alle rundt seg. Jeg liker både musikken, personligheten og smilet, forteller Elisabeth.

– Er det en liten forelskelse?

– Jeg kjenner ham jo ikke, men ja, en liten crush i alle fall.

– Hva sier mamma og pappa?

– De sier de er stolte av meg, men jeg tror kanskje de synes det blir litt mye.

Låten er også lagt ut på iTunes. Inntektene skal gå til den veldedige organisasjonen «Pencils of Promis» som Justin Bieber pleier å støtte.

Skal på tre konserter

Til uka skal Elisabeth på samtlige av Justin Biebers konserter i Telenor Arena i Oslo.

– Det ble litt dyrt, men det er opplevelse jeg bare får en gang i livet, sier 14-åringen.

Konsertene skal hun gå på med ulike venninner, og en av dagene skal hun også gå alene mens pappa venter på hotellrommet.

Til uka blir det også intervju på TV 2 og i flere andre medier.

ENORM RESPONS: Elisabeth Pettersen har nådd ut til svært mange med sangen «Our kidrauhl Lyric» på YouTube. – Om Justin hadde noen gang gitt respons og twitret om sangen vår ville det vært en drøm. Men sjansen for det er er nok veldig liten, sier Elisabeth. Foto: Sondre Steen Holvik

– Det blir forhåpentligvis til at jeg blir borte fra skolen hele uka. Det liker ikke mamma så godt, men sånn blir det.

Stolt rektor

Rektor Jarle Langeland ved Tinntjønn skole er heller ikke overbegeistret over fraværet, men imponert over hva Elisabeth har fått til.

– Vi er veldig stolte av Elisabeth og synes det er stas at hun har gjort et så flott arbeid, sier Langeland til Fædrelandsvennen.

10-15 elever fra skolen har søkt om permisjon for å få med seg konsert med tenåringsidolet i Oslo.

– Det er ikke vanlig at så mange søker seg fri og det er opplagt at det er en del jenter på skolen som skal på konsert. Jeg må få være litt gamlis og si at jeg er ikke veldig glad for at elever tar fri for å dra på Bieber-konsert. Men jeg skjønner at vi slåss litt mot naturkreftene der, sier rektor.

Skolen legger til rette

Så lenge søknadene er innefor regelverket har skolen godtatt permisjonssøknadene.

– Jeg skulle heller ønske at de var på skolen, men vi prøver å legge til rette for at alle får en grei uke. Nå blir det så mange borte at vi vurderer å flytte prøver. Vi må se hva det blir hensiktsmessig å jobbe med de dagene så mange er borte, sier Langeland.

Justin Bieber har vært et hett tema på skolen de siste ukene — også blant lærerstaben.

– Dog med en litt annen innlevelse, humrer rektor.

– Men vi lærere må jo være litt forståelsesfulle også. Mange gikk også amok da Beatles kom.