Knapt 16 år gamle Nora Foss Al-Jabri, hun har bursdag neste søndag, fikk flest stemmer da årets første delfinale i Melodi Grand Prix ble holdt i en hangar på Ørland.

Stemmen som allerede har sikret henne en tredjeplass i Norske Talenter og en opptreden på Oprah Winfrey Show, varmet både publikum i salen og TV-publikum lørdag. Med låten «Somewhere beautiful» som hun selv beskriver som en trist melodi med en positiv tekst, sang hun seg til topps. Hun er dermed et steg nærmere å være Norges representant under vårens Eurosong i Aserbajdsjans hovedstad Baku.

At hun skulle få følge med Reidun Sæther, hadde nok knapt Sæthers selv våget å håpe på da hun ble syk og mistet stemmen i oppkjøringen til lørdagens show. Lenge var det usikkert om hun i det hele tatt ville være i stand til å stille opp og fremføre sin «High on love». I verste fall kunne MGP-drømmen være knust før den engang hadde startet for alvor.

Men det var ingen sykdom å spore da Sæther inntok scenen i Ørland, og også hun sang seg inn i hjertet hos mange nok til at det ble tredjeplass og finalebillett. Da programleder Marte Stokstad og Per Sundnes skulle røpe hvem som gikk videre, var Reidun Sæthers navn det første som ble ropt opp.

Lørdagens vinnerlåt ble en klassisk ballade, mens Sæthers tredjeplass var av klassisk MGP-merke. Vindmaskin, høyt tempo og hint av eurodance er ikke en ukjent kombinasjon når Europa møtes til sangkonkurranse hver vår. (©NTB)