Dermed stopper Gulbrandsen på 184 landskamper. Det er fire kamper bak Hege Riises rekord på 188 landskamper. Finjord har allerede vraket Kolbotn-spilleren fra fire tropper etter at han overtok jobben fra Even Pellerud. Nå har finnmarkingen gitt Gulbrandsen den endelige beskjeden, skriver VG.

— Jeg synes det ble en kjip slutt på landslagskarrieren og hadde håpet det skulle ende annerledes. Med så mange comeback måtte det ta slutt en gang. Jeg er utrolig takknemlig for alt jeg har fått oppleve. Så har jeg fått høre av flere at jeg hadde fortjent en bedre avslutning og det er hyggelig, sa Gulbrandsen til avisa.

To ganger har Gulbrandsen lagt opp, for så å ombestemme seg. Om hun fortsetter fotballkarrieren uten landslagsspill, er usikkert. Midtbanespilleren mister et stipend fra Olympiatoppen på 240.000 kroner i året. Finjord mener Gulbrandsen ikke er god nok for startelleveren og vil derfor ikke ha henne med videre.

— Det er naturlig at vi tenker at i en førsteellever har ikke alderen noe å si, men hvis hun er tredje alternativ i en posisjon, så slår fremtidsperspektivet inn. Da må vi tenke på hvem som skal være med i årene som kommer, sa Finjord. (©NTB)