Mannen begjærte seg løslatt da han ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett fredag.

— Han sier han ikke er skyldig og begjærer seg løslatt. Foreløpig kan jeg ikke si så mye ettersom dokumentene er klausulert fra politiets side, sa 38-åringens forsvarer, advokat Johnny Christian Schill, til NTB før fengslingsmøtet.

Sorenskriver Ola P. Svor og hans familie ble flyttet til hemmelig adresse etter brannen. De har siden levd under et strengt sikkerhetsregime. Datteren og en venninne ble reddet ut av huset av naboer som kom til, da huset brant ned til grunnen natt til 22. juli 2013. 38-åringen som er siktet i saken, har sittet fengslet siden desember i fjor på grunn av andre siktelser knyttet til Hedmark politidistrikt. Siktelsene dreier seg om en rekke tilfeller av trusler mot politifolk og barnevernansatte, samt vold mot familiemedlemmer, skriver Hamar Arbeiderblad.

Han er også siktet for å ha angrepet to polititjenestemenn med syre da de oppsøkte boligen hans på Hamar i fjor. Den ene av tjenestemennene har fått påvist øyeskade etter at han ble rammet av den etsende væsken. (©NTB)