Politiet fikk like etter klokken 9 tirsdag melding om at en person var skutt i et forretningslokale på Økern i Oslo. Da politiet kort tid senere ankom stedet fant de en mann i midten av 60-årene hardt såret. Vedkommende ble fraktet til Ullevål sykehus, der han døde av skadene.

Den antatte gjerningsmannen, som var i 70-årene, ble senere funnet død i en garasje et annet sted i Oslo.

– Mest sannsynlig har gjerningspersonen tatt sitt eget liv, sier leder for voldsavsnittet, Oslo politidistrikt, Stein Olav Bredli til NTB.

Politiet opplyser at offer og antatt gjerningsmann har hatt en forretningsmessig relasjon, men Bredli ønsker ikke å gå i detaljer rundt dette.

– Uforståelig

IfølgeTV 2var det en ansatt som skjøt og drepte en kollega før han tok sitt eget liv i garasjen hjemme hos seg selv. En bekjent av begge sier til TV-kanalen at de to hadde jobbet sammen i over 30 år.

– Det som har skjedd er helt uforståelig. Jeg kan ikke tro det, sier mannen, som beskriver både offer og gjerningsmann som fine folk, sier mannen.

De to mennene var begge norske statsborgere, og de var ikke kjenninger av politiet.

Ukjent motiv

Politiet er ikke kjent med motivet bak drapet, og har startet full etterforskning av det de mener er et drap hvor gjerningsmannen senere tok sitt eget liv.

Bredli opplyser at politiet vil begjære obduksjon av både offer og gjerningsmann.

– Det er ingenting som tyder på at det er flere personer involvert i hendelsen, sier Bredli.

Politiet jobbet tirsdag ettermiddag med å varsle pårørende.

– Samtidig pågår det vitneavhør, og annen taktisk og teknisk etterforskning.

Politiet opplyste på en pressekonferanse at en politipatrulje påtraff gjerningsmannen før han ble funnet død, men det er ikke kjent hvorfor ikke mannen ble pågrepet på dette tidspunktet, eller hva som har skjedd fram til han ble funnet død.

Den antatte gjerningsmannen var bosatt i Oslo, mens offeret har bosted utenfor Oslo.

Politiet jobber fortsatt med å varsle pårørende og er sparsomme med opplysninger. Politiet vil begjære obduksjon på både offer og gjerningsmann.

Kommunen er varslet, og et kriseteam har startet opp.