Licho Escamilla er den 24. drapsdømte som blir henrettet i USA hittil i år. Halvparten av henrettelsene har skjedd i Texas. 33-åringen ble erklært død klokken 18.31 lokal tid etter å ha fått giftsprøyten i fengselet i Huntsville, hvor Texas gjennomfører sine henrettelser.

Escamilla var ettersøkt for å ha drept naboen sin da han havnet i bråk utenfor en bar. Fire politimenn som ikke var på vakt, grep inn for å stoppe bråket, da Escamilla begynte å skyte mot dem. Christopher Kevin James ble truffet to ganger, før Escamilla gikk bort og skjøt ham ytterligere tre ganger. En annen politimann og Escamilla ble også såret.

— Dette har tatt lengre tid enn vi hadde ønsket, sier nestleder Frederick Frazier i det lokale politiforbundet om henrettelsen. Sammen med flere kolleger møtte han opp for å vise at den drepte kollegaen ikke vil bli glemt. Flere politimenn sto oppstilt og hilste til luen da James' pårørende kom for å overvære henrettelsen.

Escamillas forsvarere erkjenner at han var skyldig i James' død, men mente at det ikke kunne idømmes dødsstraff fordi politimennene formelt ikke var i tjeneste da James ble drept. I forrige uke avviste USAs høyesterett å se på saken på nytt. (©NTB)