Det sto 1-1 etter 120 spilte minutter i semifinalen i München. Dermed måtte det straffespark til for å kåre en vinner. Der viste for en gangs skyld Bayerns stjernegalleri svakhet.

Kaptein Phillip Lahm og spanske Xabi Alonso skled begge i skuddøyeblikket og sendte ballen himmelhøyt over på hjemmelagets to første forsøk. Det tredje forsøket fra Mario Götze reddet Dortmund-keeper Mitchell Langerak, og straffe nummer fire fra Bayern-keeper Manuel Neuer smalt i tverrliggeren.

Dortmund-spillerne Ilkay Gündogan og Sebastian Kehl scoret på sine forsøk, og da betydde det til slutt lite at midtstopper Mats Hummels bommet som tredjemann. Dortmund gikk videre med 2-0-seier i straffesparkkonkurransen.

Med til historien hører det også at gjestene ble redusert til ti mann 12 minutter før slutt i andre ekstraomgang da innbytter Kevin Kampl fikk sitt andre gule kort. Det førte til Bayern-press i sluttminuttene, og Bastian Schweinsteiger burde fikset avansementet da han fikk avslutte upresset med hodet fra sju meter. Dortmund-keeper Langerak reddet imidlertid mesterlig.

Dermed kunne Jürgen Klopp feire en meget etterlengtet seier i hans foreløpig siste besøk i München som Dortmund-trener. 47-åringen gir seg som trener i storklubben etter årets sesong og får nå avslutte med å lede laget i cupfinalen. (©NTB)