Det toppseedede paret var ille ute mot russerne Jekaterina Makarova og Jelena Vesnina, men de halte seieren i land med 5-7, 7-6 (7-4), 7-5. Hingis og Mirza lå under 2-5 i avgjørende sett, men tok seieren ved å vinne fem game på rad.

Hingis tok sin første Wimbledon-tittel som 15-åring da hun vant kvinnedouble i 1996 sammen med Helena Sukova. Året etter vant hun single i tre av de fire Grand Slam-turneringene. Finaletapet i Roland-Garros var alt som hindret et historisk storeslem som 16-åring.

Hingis vant alle sine fem Grand Slam-titler i single før hun fylte 20 år, I double vant hun til sammen ni Grand Slam-titler før hun la opp som 22-åring i 2002. Da hadde hun vært verdensener for kvinner i over fire år til sammen.

Hennes første comeback ble kronet med seier i mixed double i Australian Open i 2006, og et nytt comeback fikk sitt første høydepunkt med seier i mixed double i Australian Open tidligere i år.

Hingis er ikke mett på suksess. Sveitseren noterte lørdag sin første Wimbledon-tittel siden doubleseieren sammen med Jana Novotna i 1998 og den første Grand Slam-tittelen i kvinnedouble overhodet siden 2002. (©NTB)