Det innebærer blant annet at juridisk kjønn kan endres etter søknad fra den enkelte, uten krav om refleksjonstid, og at juridisk kjønn kan endres fra 16 år, med foreldrenes samtykke fra 7 år.

— Lovforslaget er historisk ved at det ikke lenger skal være helsetjenesten, men personen selv som bestemmer om han eller hun har endret kjønn. Dette styrker rettighetene til denne gruppen. Denne saken handler i tillegg om en grunnleggende menneskerett, nemlig retten til å være seg selv, sier Bent Høie.

Så langt helseministeren.

25. juni møttes helseminister Bent Høie og informasjonsleder i Misjonssambandet Espen Ottosen i Dagsnytt atten til en debatt om dette lovforslaget. Ottosen er en kjent samfunnsdebattant som svært ofte trekkes inn i ulike verdimessige debatter.

I debatten problematiserer Ottosen lovforslaget, blant annet ved å spørre om en dyktig mannlig idrettsutøver ved fylte 18 år uten noen hindringer kan bytte kjønn. Underforstått for eksempel for å bli en suveren kvinnelig idrettsutøver.

Da blir helseministeren meget personlig engasjert, og sier: - Jeg er glad for at denne type tenkning (som Ottosen representerer) ikke må få lov til å ødelegge mange menneskers liv. Og han fortsetter: - Den type holdning som du her gir uttrykk for er nettopp den type holdninger vi skal bekjempe og få vekk med dette lovforslaget.

To spørsmål jeg da stiller meg:

Er et lovverk som forbyr andres meninger og holdninger forenlig med Høyres egne verdier og program?

Har vi her en helseminister som opptrer med den nødvendige grad av objektivitet, eller ligger det sterke, personlige motiver bak det lovforslaget som nå legges fram?

Som mangeårig Høyremedlem finner jeg det høyst problematisk at sentrale talsmenn i mitt eget parti på ett eller flere områder vil innføre en ensretting som setter en stopper for enhver kritisk meningsytring.

Da er ikke Høyre lenger et ikke-sosialistisk parti, men på linje med partier langt ute på venstresida i norsk og internasjonal politikk.

Og da opphører også mitt Høyre-medlemsskap.