Anniken Hauglie (H) blir ny arbeidsminister

Oslo (NTB): Anniken Hauglie erstatter Robert Erikssons (Frp) statsrådspost i arbeids— og sosialdepartementet, og blir ny arbeidsminister på Stortinget.

Tidligere skolebyråd i Oslo, Anniken Hauglie (H), blir ny arbeidsminister etter Robert Eriksson (Frp). Det erklærte statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse onsdag formiddag.

— Økt arbeidsledighet og lav oljepris har bidratt til at vi har større omstillingsutfordringer. Arbeids- og sosialdepartementet er viktig for omstillingen i norsk økonomi og for å sikre arbeidsplasser. Jeg er veldig glad for at Anniken Haugli vil ta på seg denne jobben, sa Solberg, som også takket Eriksson for hans innsats.

Høyre-politiker Anniken Hauglie har bred erfaring fra politikken. Hun jobbet som byråd for kunnskap og utdanning med ansvar for Oslo-skolen og barnehagene fra oktober 2013 til september 2015. Hun var også medlem av Høyres sentrale programkomité, som la fram forslag til Høyres stortingsvalg for perioden 2013-2017. Perioden før var hun byråd for helse og sosiale tjenester, med parlamentarisk ansvar for hovedstadens 15 bydeler fra januar 2010. Hun var også politisk rådgiver for sosialministeren i Bondevik II-regjeringen, politisk rådgiver for Akershus Høyre og også jobbet som rådgiver for Forbrukerrådet.

Hauglie er 43 år gammel og gift med statssekretær Lars Jacob Hiim. Hun er oppvokst i Ski kommune og er utdannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo. (©NTB)