Ifølge ligningsloven kan utflyttede som vil slippe å betale skatt til Norge ikke oppholde seg mer enn 183 dager i året i Norge, og heller ikke mer enn 270 dager samlet over tre år.

— Antall dager i Norge blir et bevistema i saken. Økokrim synes å bygge sin sak på telling av oppholdsdager i Norge. Vi mener tellingen er beheftet med stor usikkerhet og mange feil. Det er ikke enkelt i ettertid å kartlegge ti års bevegelser av en som har svært stor reisevirksomhet, sier Nicolai V. Skjerdal, advokat i Hjort og forsvarer for Schie til Dagens Næringsliv.

— Tiltalen er uriktig, for den er basert på at han er bosatt i Norge. Schie er bosatt i utlandet og driver sin virksomhet fra Kypros, der han også har betalt sin skatt. Økokrim mener han også har drevet virksomhet fra Norge, hvilket ikke er riktig, sier Skjerdal.

Schie skal ifølge Økokrims tiltale ha unnlatt å oppgi inntekter på 137 millioner og formue på 348 millioner kroner fra 2005 til 2013. Strafferammen er bøter eller fengsel inntil seks år.

Ifølge Dagens Næringsliv mener Økokrim ikke at Schie har vært mer enn 183 dager i året i Norge, men at han har vært for mange dager i Norge målt over årene 2003 til 2005. For mange dager i Norge utløser full skatteplikt for inntekt og formue fra det tredje året, det vil si fra 2005. (©NTB) (©NTB)