— Jeg stiller som kandidat til å bli USAs president, sa 65 år gamle Thompson under opptaket av programmet «The Tonight Show» med Jay Leno onsdag. Det har i mange måneder vært ventet at Thompson, som spiller en av hovedrollene i TV-serien «Law & Order», ville kaste seg ut i kampen om nominasjonen. Han har allerede lenge ligget høyt oppe på meningsmålingene.

Thompson forsøkte å stjele oppmerksomheten fra sine konkurrenter ved å kunngjøre sitt kandidatur på «The Tonight Show» samtidig som de åtte andre republikanske kandidatene deltok i en debatt i New Hampshire. I tillegg hadde Thompson kjøpt reklametid på Fox News før TV-sendingen fra debatten startet.

Debattantene ønsket senatoren velkommen som motstander, men flere av dem gjorde narr av at han er så sent ute, melder BBC.

— Det eneste spørsmålet jeg har til senator Thompson er: Hvorfor slikt hastverk, hvorfor ikke ta litt mer fri? Kanskje januar eller februar ville være et bedre tidspunkt å bestemme seg, sa Mitt Romney, som sammen med Rudy Giuliani er favoritt. (©NTB)