Etter et par år der det har vært like tett mellom skandalene som det har vært langt mellom de musikalske høydepunktene, har Britney i natt muligheten til å gjenerobre den amerikanske poptronen.

«It's Britney, Bitch!»

Britney skal spille «Gimme more» fra det nye albumet som slippes i november, og i USA venter både musikkbransjen og kjendispressen i spenning på det som enten blir tidenes comeback eller tidenes flopp.

Singelen «Gimme more», som allerede er lekket på nettet, innledes av en Britney som strutter av selvtillit med ordene «It's Britney, bitch!».

— Overdimensjonert hype

Superprodusent Timbaland uttalte fredag til den amerikanske radiostasjonen KIIS-FM at all hypen rundt Britneys opptreden er overdimensjonert.

— OK, Britney åpner showet, hun har en ny sang. Det er ikke så spennende.

Timbaland er nominert til hele 7 MTV-priser og har selv muligheten til å bli kveldens store stjerne.

Ønsker å sjokkere

Selve prisutdelingen har imidlertid en tendens til å bli overskygget av showet

Vi husker alle da Madonna kysset Britney Spears på scenen under MTV Music Video Awards i 2003, men få husker hvem som stakk av med prisene.

Kysset ble både tolket som en maktdemonstrasjon fra Madonnas side, og som en markering der popdronningen Madonna overga tronen til popprinsessen Britney.

Britney skal selv ha sagt at hun ønsker å sjokkere i kveldens MTV-utdeling, noe som ikke akkurat har dempet forventningene til forestillingen.