STAVANGER (Aftenbladet): Hoseth bekrefter ovenfor Aftenbladet at han har snakket med Viking.

— Ja, jeg har fått med meg at de er interessert og jeg har snakket med dem, men vi har ikke kommet der at vi har forhandlet om en kontrakt, sier Hoseth til Aftenbladet.

Hoseth står oppført med 259 seriekamper for Molde, og spilte i klubben da Kjell Jonevret var trener for romsdalingene. Midtbanespilleren gjenforenes gjerne med Jonevret.

— Det hadde vært kjempeartig å spilt under Jonevret. Viking er en veldig spennende klubb, med et uforløst potensial, sier Hoseth.

Imponerte i Stabæk

Hoseth ble i sommer frigitt fra Molde og spilte høstsesongen i Stabæk. Selv om han har blitt 34 år, viste han i høst at han fortsatt er mer enn god nok for eliteserien. Hoseth spilte 14 kamper for bæringene og ble i flere av kampene kåret til banens beste spiller.

Skulle Viking velge å gå for Hoseth får de inn litt etterlengtet rutine i spillerstallen. Hoseth har vunnet flere serie— og cupgull med Molde, og har en fortid i klubber som Vålerenga og FC København. I tillegg har han spilt 22 landskamper for Norge. Hoseth er også kjent for å være en spiller som ikke er redd for å si hva han mener og har opp igjennom årene vært mye i medias søkelys.

Ville hente Hoseth i 2013

Det er ikke første gang Viking viser interesse for Hoseth. Sommeren 2013 prøvde de å kjøpe midtbanespilleren fra Molde, men romsdalingene krevde da for mye i overgangssum.

Denne gangen trenger ikke Viking betale én krone for ham. Hoseths kontrakt med Stabæk går ut ved nyttår.

Selv om det nå er ferie for de fleste fotballspillerne i Norge, har veteranen startet oppkjøringen til neste sesong.

— Jeg trener to økter hver dag og er i god form. Vi får se hva framtiden bringer og hvor jeg spiller neste sesong. Jeg har flere klubber som er interesser, men min relasjon til Jonevret gjør Viking til en klubb jeg er veldig interessert i å spille for, sier Hoseth.

- Interessant

Viking-direktør Arne Larsen Økland har følgende å si om Vikings interesse for Hoseth.

— Han er en spiller vi har vært interessert i før, og som vi har holdt dialogen med. Kjell Jonevret kjenner ham i tillegg godt fra tiden i Molde. Jeg synes han gjorde det veldig godt for Stabæk i høst, sier Økland.

Han kan foreløpig ikke si noe om Viking vil tilby Hoseth en kontrakt.

Viking har de siste ukene meldt sin interesse for flere spillere, og holder nå på med å legge kabalen rundt hvilke posisjoner og spillere de ønsker å prioritere.

Hobro-spilleren Emil Berggren er en annen spiller Viking er veldig interessert i og ifølge danske medier ønsker Viking å komme med et bud på spissen.

U21-landslagsspilleren skal ha en utkjøpsklausul på i overkant av 1 million kroner.

Magne Hoseth

  • Født: 13. oktober 1980

  • Nasjonalitet: Norsk

  • Høyde: 184 cm.

  • Posisjon: Midtbane

  • Tidligere klubber: Averøykameratene, Molde, FC København, Vålerenga, Molde, Stabæk.

  • Landskamper/mål: 22 (1)