JÅTTÅVÅGEN (Aftenbladet): Kjell Jonevret og Viking er nesten enige om en ny treårskontrakt. Så er spørsmålet hvilke spillere svensken får med seg. Jon Dadi Bödvarsson er på full fart ut.

Islendingen er fortsatt høyaktuell for Kaiserslautern, og for Viking blir spørsmålet hva som er mest lønnsomt: La ham spille sesongen ut — eller cashe inn rundt 3 millioner kroner straks.

Jon Dadi Bödvarsson håper på en overgang til Kaiserslautern allerede i sommer. Foto: Foto: Jan Inge Haga

Skal klubben la ham gå, må Viking være overbevist om at engelske Kieffer Moore (22) er god nok til å overta. Og enda viktigere. Briten må svare ja på kontraktsforslaget. Dette blir avklart denne uka, selv om spillere og trenere tar ferie. Avgjørelsen blir fattet på en telefonkonferanse.— Vi er fornøyd med det Moore har vist, men vet jo ennå ikke om han ønsker å spille for Viking. Dessuten finnes det flere spillere på listen vår som er til vurdering, sier trener Kjell Jonevret til Aftenbladet.

Ønsker treårskontrakt

Både han og styreleder Charlie Granfelt bekrefter at de er nær en forlengelse av Jonevrets trenerkontrakt. Det kan skje når spillerne er tilbake etter en ukes sommerferie.

— Vi prater godt sammen, og nærmer oss. I utgangspunktet ønsker jeg tre nye år, men det kan også ende med to, sier Jonevret.

— Vi vet hvor vi har hverandre. Hvilken kontraktslengde det er snakk om kommer vi tilbake til når avtalen kan signeres, men det ser bra ut, sier Granfelt til Aftenbladet.

Var bekymret, overbeviste

Styrelederen og Jonevret gledet seg over en strålende sommeravslutning mot Aalesund lørdag. Førsteomgangen er noe av det beste Viking har vartet opp med på eget gress, og laget høstet stående applaus da det gikk til pausehvile. Selv trener Kjell Jonevret var ute med skulderklapp til alle spillerne allerede ved halvspilt kamp.

— De fortjente det. Jeg var usikker på hvordan vi ville takle Aalesund etter den svake kampen mot Strømsgodset, ikke minst fordi var uten Veton Berisha, Joackim Jørgensen og Anthony Soares. Det kunne jeg spart meg. Spillerne responderte fantastisk, skryter svensken.

Bödvasson forsvinner

Og de som var bekymret for savnet av Veton Berisha, fikk se Suleiman Abdullahi og Jon Dadi Bödvarsson blomstre. Abdullahi åpnet ballet før fem minutter var spilt, og Bödvarsson fulgte opp med to perler, der volleyskuddet som ga 3-0, fra nesten 20 meter, må være blant kandidatene til årets mål.

— Jeg har gjort tilsvarende i trening, men aldri i kamp. Kjekt å få det til med Islands assisterende landslagssjef, Heimir Hallgrímsson på tribunen, sier Viking-spissen.

Det som derimot bekymrer, er at Bödvarsson trolig ender i Kaiserslautern. Islendingen bekrefter at 2. Bundesliga frister, men at han fullfører Viking-kontrakten om klubben ønsker det.

— Vi vet jo at han forsvinner før eller senere. Fra mitt ståsted ønsker jeg å ha ham ut sesongen. Vi har jo allerede mistet Veton Berisha, sier Jonevret.

Da handler det også om utenlandskvoten. Den er full per dato (ni spillere), og en må ut for at en spiller uten norsk pass skal inn. Samtidig er det noe usikkerhet knyttet til Osita Chikeres opphold- og arbeidstillatelse i Norge. Nigerianeren får svar fra UDI om den forlenges senere i sommer.