Fraser Forster hadde satt skotsk rekord ved å holde nullen i 13 seriekamper på rad. Da Johnny Hayes fikk fulltreff med et langskudd tirsdag, måtte han se seg slått for første gang på 1256 minutter.

Bare fire minutter senere ble Forster overlistet igjen, da Adam Rooneys stupheading ga Aberdeen 2-0-ledelse.

Begge målene kom etter at Celtic-spiller Virgil van Dijk ble utvist i det 11. minutt for å felle Peter Pawlett.

Med ti mann kjempet Celtic seg inn i kampen, og James Forrest reduserte i annen omgang, men utligningen kom aldri. Dermed måtte Celtic tåle sitt første serietap for sesongen.

Celtic-manager Neil Lennon var rasende på dommeren Craig Thomson.

— Vi ble slått av dommeren. Utvisningen var altfor streng. Det var bare frispark og gult kort. I annen omgang overså han en hands som var klar straffe. Det var latterlig, sa han.

— I annen omgang slo vi leir på Aberdeens halvdel, men dessverre fikk vi ikke utligningen vi fortjente.

Celtic hadde vunnet sine 15 siste seriekamper og var ubeseiret i serien på 10 måneder. Tross tirsdagens tap er luken til serietoer Aberdeen på hele 21 poeng.

— Enhver seier mot Celtic er noe å glede seg over, for det er aldri lett. Vi scoret to flotte mål, sa Aberdeen-manager Derek McInnes.

Stefan Johansen rakk ikke tirsdagens kamp. Den tidligere Strømsgodset-spilleren haltet av banen da Celtic møtte Hearts i helgen. Det er ventet at han snart er tilbake fra skaden i beinet.

Emilio Izaguirre erstattet A-landslagsspilleren i tirsdagens bortekamp.

(©NTB)