Da John Chibuike satte inn den avgjørende 3-1-scoringen rett før slutt, var det voldsomme jubelscener på RBK-benken. Og stor lettelse for sjefen selv.

– Ja, jeg har følt på presset de siste dagene. Men det er ikke verre enn at jeg selv bidrar til det. Vi lever på trepoengere, og derfor blir det også press , sier Jönsson til Adresseavisen.

Faktaene var klare før kampen i Stavanger: Rosenborg hadde ikke vunnet i serien siden 4. mai, og med et nytt tap ville de falle av i gullkampen. Men lørdag kveld kom det en liten utløsning. I hvert fall i målprotokollen.

4-1-seieren betyr at Jan Jönsson får en pause fra spørsmålene om sin egen fremtid, som blusset opp etter cuptapet mot Molde.

– Jeg ville nesten spille kampen selv, for å få frem det jeg vil se ute på banen, sier treneren om de første minuttene av kampen.

Fredheim Holm-perle

Planen var at Rosenborg skulle gå rett i strupen på Viking og ta initiativet, men i stedet var det Viking som presset. Jönsson sto og trippet på sidelinjen, og var i kontinuerlig bevegelse – tydelig utilpass med det som ble prestert av sitt mannskap.

Og så scoret Viking.

21 minutter var gått da Örlund feilberegnet voldsomt i feltet, glapp ballen og da Per Verner Rønning opphevet offsiden ved neste trekk, kunne André Danielsen enkelt sette inn 1-0. Jönsson var frustrert: Han pekte og dirigerte og hadde hyppige samtaler med assistenttrener Trond Henriksen.

Men kunne senke skuldrene noe kun to minutter senere. Da tok Daniel Fredheim Holm frem skuddfoten og knallet inn en het kandidat til årets mål.

Feiret mål med treneren

Etter scoringen fikk Rosenborg i gang spillet. Jönsson ble roligere og satte seg etter hvert ned på benken for første gang i kampen.

Og da Borek Dockal først chippet igjennom John Chibuike og senere fikk ballen servert på sølvfat inne i 16-meteren, løp han bort til innbytterbenken for å feire 2-1-scoringen.

– Jeg løp bort for å feire med hele benken, men det var nesten bare Janne som ville feire med meg, ler Dockal.

– Jeg ville vise at vi alle er her – sammen, utdyper han.

Scoringen ga selvtillit, og da Chibuike og Prica – med to knallharde skudd – scoret hvert sitt praktmål helt på tampen, ble det en komfortabel seier for ikke fullt så seiersvante rosenborgere.

Og endelig kunne Jan Jönsson svare på spørsmål om hvordan det var å vinne en eliteseriekamp.

– Denne kampen satt veldig bra. Det er godt å kunne berømme guttene for god innsats og en god prestasjon. Særlig andreomgangen er bra.

Han håper RBK har funnet tilbake til seierssporet. Men om det fortsatt er muligheter for gull, vil han ikke tenke på nå.

– Dette var en viktig seier å få med seg før europaligakampen i Nord-Irland, så tar vi det bare dit, før det er en ny viktig kamp på søndag igjen , sier Jönsson.