Ifølge Kapital har Carew og hans agent Per Arne Flod et ønske om erstatningkrav etter milliontap i forbindelse med salget av bygården Bygdøy allé 11 på Frogner i Oslo i år.

— Jeg kommenterer ikke saken. Det er gitt ut en uttalelse fra advokaten vår. Ellers er alt fint med John og meg. Vi klager ikke, sier Flod til Fædrelandsvennen.

Ifølge magasinet skal Carew tapt flere millioner på salget. Det var Øie Eiendomsutvikling som punget ut rundt 120 millioner kroner for eiendommen, hevder Nettavisen. Carew kjøpte Bygdøy allé 11 i 2010 for 82 millioner kroner. Saken er også gjengitt på Hegnar.no.

Norsk Tipping krevde reklame med Carew fjernet:

Kjøp på 126 millioner kroner ble hevet

Kapital skriver at Flod og Carew hadde en avtale om å selge bygården til Kjell Rennestraums selskap Regnbyen Eiendom 2. Prisen for avtalen var 126 millioner kroner, men kjøpet ble hevet fordi Rennestraum mente at bygården ikke hadde tillatelse til å drive leilighetshotell. Rennestraum mente også at bygårdens brannsikkerhet var for dårlig.

John Carew og hans mangeårige agent Per A. Flod. Foto: NTB SCANPIX

— BA 11 (Bygdøy Allé 11, eierselskapet til bygården som nå er solgt, red. anm.) har fremsatt krav om erstatning mot RE (Aksjeselskapet Regnbyen Eiendom 2, red. anm.) etter dekningssalget.

Kravet er bestridt av RE, hvor forholdene etter plan- og bygningsloven er av sentral betydning. RE vil også kunne ha erstatningskrav mot BA 11 som følge av den urettmessige hevingen, skriver Rennestraum i et brev til Oslo kommune datert 12. oktober, ifølge Kapital.

Carews advokat bekrefter

Toralf Wågheim advokat i Riisa & Co, som representerer Rennestraum, forteller at det foreløpig ikke har kommet ett konkret krav. Begge parter deltok i et forliksråd i mars, uten at det kom noen avklaring i forbindelse med hevingens konsekvenser.

– Det Flod og Carew ønsket med forliksrådsmøtet, var for det første å få bekreftet at de kunne gjennomføre et dekningssalg, og for det andre å få støtte for krav om økonomisk tap ved dekningssalg. Etter denne datoen har det ikke vært kommunikasjon i saken mellom selger og kjøper. Men vi forstår at eiendommen er solgt (...), skriver Rennestraum i en e-post til Kapital.

Carew og Flods advokat, Ole Johan Stensli i advokatfirmaet RoSommernes, bekrefter at bygårdssalget skal følges opp.

– Det er igangsatt en rettslig prosess mot tidligere kjøper av eiendommen (Rennestraum). Utover dette har vår klient ingen kommentarer, skriver Stensli i en e-post til Kapital.

Over 90 landskamper

John Carew har de siste årene blitt kjent som filmstjerne, men det er først og fremst som fotballspiller han har sikret seg oppmerksomhet og penger.

Han spilte 91 landskamper for Norge og scoret 21 mål. Han spilte i store klubber som Valencia, Roma, Besiktas, Lyon, Aston Villa, Stoke og West Ham, i tillegg til Rosenborg, Vålerenga og Lørenskog i Norge.

Etter karrieren har Carew og hans agent Flod vært aktive med å kjøpe eiendommer. 37-åringen eier fortsatt flere eiendommer i Oslo.