Fotball 2.Runde NM mennRaufoss Stadion 8.06.08Raufoss Fotball v Vålerenga 1-4Foto: Dagfinn Limoseth, DigitalsportBojan Zajic , Vålerenga ble byttet inn og takket med å lage 1-3 målet . Harmeet Singh th Foto: Dagfinn Limoseth - Digitalsport

RAUFOSS: Både Lillestrøm og Rosenborg hadde blitt slått ut av cupen av lag fra 2. divisjon. Kunne det samme skje med Vålerenga?

Tydeligvis ikke. Det var ikke spilt mer enn et drøyt minutt da Gunnar Heidar Thorvaldsson overlistet Rickard Claesson i Raufoss-målet. Innlegget fra spissmakker Bengt Sæternes var presist slått fra høyrekanten, og islendingen var både sterk og sikker foran målet.

Drøye ti minutter senere var Thorvaldsson nær ved å score sitt andre for dagen. Nok en gang var Sæternes nest sist på ballen da han headet ned til Thorvaldsson på bakerste stolpe, men avslutningen gikk like utenfor.

Sæternes økte

Etter 17 minutter økte Vålerenga. Denne gangen var det Sæternes som var sist på ballen. Innlegget fra Freddy Dos Santos var godt, og headingen fra Sæternes likeså. 0-2 og ingen cupbombe i vente.

Raufoss hadde også sine sjanser i den første omgangen. Like etter 0-2-målet, var Remond Mendy nære ved å score med et knallhardt skudd fra 20 meter. Troy Perkins i Vålerenga-målet fikk så vidt slått ballen til corner.

Kvarteret før pause var Mendy nok en gang farlig frempå, men avslutningen fra skrått hold gikk rett på Perkins.

Vålerenga skapte lite mot slutten av omgangen, men hadde samtidig kontroll bakover. Lagene gikk til pause på 0-2. ## Raufoss offensivt ut

Hjemmelaget satset offensivt de første minuttene av den andre omgangen. Vålerenga ble presset bakpå, uten at Raufoss skapte de helt store sjansene. Etter hvert tok Oslo-laget over igjen.

Bengt Sæternes kom alene med Claesson etter 54 minutter. Angriperen rundet keeperen, men skuddet ble reddet av Albert Cole på streken.

Midtveis i omgangen var det ny spenning i kampen. Raufoss hadde frispark fra høyre side, og Espen Haug la inn. Foran mål var Edier Frejd. Hodestøtet var iskaldt, og ballen gikk forbi Perkins.

Slutten av omgangen var sjansefattig. Raufoss var farlig frempå én gang, men Vålerenga så ut til å ha kontroll. Bortelaget la seg fryktelig bakpå, og imponerte ikke på den slitte Raufoss-matta.

Zajic viste klasse

Innbytter Bojan Zajic fikk de tilreisende VIF-supportene til å puste lettet ut fire minutter før full tid. Serberen klistret like så godt ballen i krysset fra langt hold, og kampen var punktert.

På overtid var Raufoss tomme for krefter, og Thorvaldsson fikk sette sin andre scoring for dagen. Liggende i feltet sendte han ballen i hjørnet.

Dermed tok Vålerenga seg videre i cupen, selv om klasseforskjellen på lagene ikke var så stor som den burde være.