Sveitseren Stanislas Wawrinka er rangert som verdens femte beste tennisspiller. Men natt til lørdag ble han likevel utklasset — riktignok av ingen hvem som helst.

Roger Federer tok seg til finalen av US Open med en overbevisende seier over landsmannen, med sifrene 6-4, 6-3 og 6-1. At Federer vant såpass enkelt, vekker oppsikt i tennisverdenen.

— Å slå Wawrinka med så mye er ekstremt, skriver Eurosport-kommentator Christer Francke på sin Twitter-konto.

— Sinnsyk tennis av Federer. Sinnsykt, skriver den portugisiske tennisjournalisten Gaspar Lanca på sin Twitter-konto.

— Jeg har ikke sett Roger Federer spille et bedre, mer atletisk og mer komplett poeng enn det på lang tid. Bør bli en stor finale, skriver Wall Street Journal-journalisten Tom Perrotta på sin Twitter-konto.

— Veldig glad

Federer var naturligvis kjempefornøyd etter seieren.

– Jeg er åpenbart veldig glad. Det har vært en flott turnering så langt. Jeg har servet veldig bra, spilt positiv tennis, gått for skuddene mine og det fungerer, sa Federer.

34-åringen står med 17 Grand Slam-titler i karrieren, men har slitt med å gå til topps de siste årene. Ikke siden Wimbledon i 2012 har han vunnet en av de fire store tennisturneringene. Finalen i US Open blir hans annen strake. Også i Wimbledon i sommer kom han helt til siste kamp. Siden forrige triumf er søndagens finale hans tredje forsøk på å gjenerobre et trofé.

– Jeg har prøvd veldig hardt de siste seks årene for å komme tilbake i en ny finale, sa Federer.

Suveren Djokovic

Federer møter enda tøffere motstand i finalen.

Verdenseneren Djokovic hadde nemlig få problemer med å vinne mot Marin Cilic, som er nummer 9 på verdensrankingen.

Cilic var sjanseløs mot serberen og måtte se seg slått 6-0, 6-1 og 6-2. Den regjerende mesteren trengte kun 85 minutter på å sikre seg finaleplassen.

– Jeg kom her med et ønske og et mål om å nå finalen og kjempe for trofeet. Jeg har satt meg selv i den posisjonen nå. Det er allerede et bra resultat, men jeg ønsker å ta det siste skrittet og få hendene mine på det trofeet, sa Djokovic etter seieren.

Håper på støtte

Også på gresset i London møttes Djokovic og Federer i finalen. Da vant førstnevnte 3-1 i en jevn kamp. I New York håper Federer at ekstra støtte fra publikum kan vippe oppgjøret i hans favør. Djokovic sliter ofte med å få tilskuerne på sin side.

– Jeg tror definitivt om publikum er mer på min side at det vil gi meg et løft, ekstra energi og momentum muligens. Det kan vippe kampen litt, sa Federer, som frykter 28-åringen i det siste hinderet.

– Utenom det er Novak en god spiller. Begge har spilt i alle tøffe forhold og du må spille veldig bra for å slå ham. Det er det ingen tvil om, sa Federer. (©AFTENPOSTEN/NTB)

Mer tennis? Da anbefaler vi disse sakene: