38-åringen har signert en såkalt rullerende 12 månederskontrakt i Glasgow.

— Mange ville kuttet av seg armen for å få denne sjansen. Norge er et lite land i fotballsammenheng, så jeg skal jobbe hardt for å vise at jeg fortjener å være her, sa Ronny Deila på pressekonferansen på Celtic Park.

Porsgrunn-mannen har ført Strømsgodset fra en anonym tilværelse med økonomiske problemer, til å bli Norges beste lag. Seriegullet i fjor, cupgullet i 2010 og seriesølvet fra 2012 har gjort Deila het. Så het at Celtic tok kontakt da Neil Lennon varslet at han ville gi seg som manager for den skotske storklubben nylig. Iført grønt og hvitt slips i Celtics farger, ble Deila presentert fredag ettermiddag.

— En ære

Og 38-åringen snakket seg raskt varm.

— Det er en stor ære å bli utnevnt som ny manager i Celtic, en av verdens største fotballklubber og en klubb jeg har enormt med respekt for. Jeg føler meg svært komfortabel med valget. Jeg har fått en varm velkomst, og jeg kjenner meg igjen i klubbens verdier, sa Deila under pressekonferansen.

Og som sjef for Skottlands beste lag, med seriegull som et minimum, og suksess i Europa som mål, er bordet dekket.

— Mitt mål er å vinne trofeer, det er derfor jeg er her. Samt å utvikle spillere og få Celtic opp til god europeisk standard. Champions League er standarden, og vi må ha spillere og stab som matcher den standarden, sa Deila.

— Han er en intelligent, progressiv og moderne trener. Han passer perfekt inn i klubben, Celtic-direktør Peter Lawwell.

Kan møte Godset

Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås gir Deila tre råd på veien:

— Lær kulturen dit du kommer, sett deg inn i, og vis respekt for, klubben du skal trene og vær deg selv. Hver eneste dag, skriver Tjærnås i sin blogg.

— Motgangen kommer raskt hvis du som trener ikke forstår kulturen dit du kommer. Hvis Egil «Drillo» Olsen, og andre norske trenere som har fått jobbe i en klubb i et annet land, skulle forfatte en felles bok er jeg overbevist om at et av de viktigste kapitlene handlet om kulturforståelse.

Deilas første offisielle kamp som Celtic-manager kan bli mot gamleklubben Strømsgodset i Champions League-kvalifisering i juli.

PS! Deilas danske assistenttrener David Nielsen blir ifølge TV 2 Godsets nye hovedtrener.