Da Kent Roger Tangvik gikk til topps i 71 grader nord, fikk samtidig Kolstadspillerne 15.000 kroner av pengepremien.

Tung lobbyvirksomhet

Det var i henhold til avtalen 25-åringen hadde gjort med Kolstad-miljøet før serien startet.

— Avtalen var at dersom vi hjalp ham å vinne publikumsprisen, så skulle han være med å støtte oss. Jeg har også vært inne på nettsida og stemt jevnt og trutt. Jeg har ikke tellingen på hvor mange stemmer han fikk av meg til slutt. Men han hadde neppe trengt lobbyvirksomheten vår. Kent Roger hadde nok vunnet publikumsprisen på 100.000 kroner uansett, sier trener Stian Gomo.

Lillebror på laget

Årets vinner av 71 grader nord er på innsiden av Kolstad-miljøet. Broren hans, Martin, spiller på laget. Foreldrene jobber dugnad på kampene, og Kent Roger er ofte selv på tribunen under hjemmekampene sammen med kompisene sine.

— Alle på Kolstad ville nok stemt masse på Kent Roger, selv uten lovnaden om penger, men ga helt sikkert litt ekstra «bensin på bålet», sier Gomo.

Store planer

Og det blir nok litt «bensin» av premiepengene også. Bidraget på 15.000 går nemlig til lagets bøtekasse.

— Den bøtekassa vet jeg gutta har store planer for. Og det er typisk en aktivitet som legges til etter sesongslutt, sier treneren.

Dersom Kolstad fortsetter storspillet, ser det dermed ser det ut til at opprykksfesten kan bli av det særdeles livlige slaget..